Thursday, September 27, 2007

"YAZ" geldi bana bugun yine


bazi gun YAZ geliyo, bazi gun de SAKIN YAZMA BUGUN geliyo..
bugun YAZ geldi.
walla sunu da yaziym soona yatcam.. soz:)))

Hayatimiza giren insanlar üç gruba ayrilirlar.Onlar ya “bir sebeple”, ya “mevsimlik” ya da “hayat boyu” bizimle birliktedirler.
Hayatinizdaki insanlarin hangi grupta yer aldiklarini kesfederseniz gercekten nasil davranacaginizi bilebilirsiniz.
Bir sebeple hayatimiza giren insanlar genellikle içsel veya dissal bir ihtiyacimiza ulasabilmemiz icin hayatimizdadirlar.Onlar, zorluklardan gecerken bize yardimci olurlar,rehberlik yaparlar,destek verirler, fiziksel ruhsal ve duygusal anlamda hep yanimizdadirlar.Onlar,bizim olusturdugumuz sebep dolayisi ile ihtiyacimizi içimizde tarif ettigimiz sekilde bizimledirler.Sonra,ortada yanlis ya da ters giden hiçbir sey yokken, ya da hic beklenmedik, umulmadik bir zamanda bu insanlar iliskiyi sonlandiracak bir sey yapiverirler ya da soyleyiverirler..bazen oluverirler...bazen yuruyup giderler...bazen de sizin uzaklasmanizi bilincli olarak saglamak icin sizi zorlarlar.Burada farkinda olmamiz gereken sey; ihtiyacimizin karsilandigi, arzunun tatmin edildigi, isin yapildigi olmalidir.Dualarimizin karsiligi verilmistir.Artik yola devam edilmelidir.
Mevsimlik hayatimiza giren insanlar, paylasma, gelisme ya da ogrenme sirasi bize gek,ldigi icin karsimizdadirlar.Bize bir baris tecrubesi yasatabilir,bizi hayatimizda hic gulmedigimiz gibi guldurebilirler.Onlar daha once hic yapmadigimiz bir seyi bize ogretmek icin gelmis olabilirler.Bize inanilmaz boyutta nese sunarlar..inanin gercektir..ancak sadece mevsimliktir.
Hayat boyu ilşkiler, bize hayatimiz boyunca kullanacagimiz ogretiler sunarlar, oyle ki bu ogretiler sonucta bizim kendimizi yeniden kesfetmemizi saglar.gorevimiz, dersi ogrenmek, o insani sevmek ve ogretiyi diger insanlar ve hayatimizin geri kalan bolumlerinde de kullanabilmektir.Askin gozunun kor oldugu ancak dostlugun ozel bir duyu ile gordugu soylenir.
Hayat boyu bizimle birlikte olacak o insana, hayatimizin bir parcasi oldugu icin minnet duymaliyiz.


oh.
rahatladim.
walla yatiyom.
baska yazmicam:))

10 comments:

sunrise said...

E simdi ben de tam yatacakken bu yazdiklarinizi okuyunca gozlerim kisik kisik cevap yazmak geldi icimden. O kadar cok o bahsettiginiz insanlardan oldu ki hayatimda. Mevsimlik olanlar neden girdigini anlamadiklarim, o kadar onemliymis gibi gorundukleri o zamanlarda nasilsa simdilerde esameleri bile okunmuyor. Neden ve nasil gelip gectiler hayatimdan bilmiyorum. Belki gercekten birsey ogrettiler bana, belki ben onlara ogrettim. Ama tek bir kisi var ki tum hayatimi onunla gecirmek istedim ilk gordugum andan beri. Gozlerindeki isilti, kalbindeki sevgi beni buyuleyip goturmustu. "Sahip oldugum herseyi veririm bir kere birlikte olmak icin" demistim. Cok sukur ki bu kadar buyuk fedakarlik yapmama gerek kalmadan dualarim kabul oldu...
Aman ya gece gece, cok sey dusundurttu yazdiklariniz bana.
Ben de yatiyorum
sevgiler

GULTEINEN ENKELINI said...

insallah o kisi "hayat boyu" grubundadir :)

hep said...

Ya evet bunu ben de çok sık düşünürüm.Nasıl oluyo da bazılarını ömrümüzde görmezken,bazılarıyla keşişiyor yollarımız,bazıları ile teğet bazıları ile paralel yol almaya başlıyoruz sonra..çok ilginç gerçekten..
ya o teğet geçtiklerimiz yahut hiç karşılaşamadıklarımızdan biri idiyse hayatımızın anlamı olacak insan??
hayat ilginç..ilişkiler daha bir ilginç..

sunrise said...

Ah evet o kisi 'hayat boyu' grubunda ve su anda elimi tutuyor..

gülçin said...

sevgili hep, eğer o hayatının anlamı olacak insansa, hayat onu sana teğet geçtirmez bence. sadece istediğin zamanda değil de, aslında tam zamanında gösterir sana. hazır olmaya, değerini bilmeye yetecek kadar zaman sonra yani. ay ne sevgi pıtırcığı bir cevap oldu bu. ama buna inanıyorum:)

Anonymous said...

Suya atılan taşa benzer yaşamak,ya atılan taşınızdır ya da su.
Suyun içinde oldumu taş onun derinliklerinde kalır sarılır sarmalanır ve bir dolu şeyin yanına konur ,kalabalıklar içinde.Şayet su iseniz;atılan taşın yarattığı o dalgayı ne kadar büyüterek kıyılarınıza taşıdığınız ve oradan da içinize geitrdiğiniz önemlidir.Çırpıntılarınız ve yüreğiniz ne kadarına elverir sadece siz bilirsiniz.
Sözle söylenir yürekte izi kalır.
Melekler öpsün yüreğinizden.

GULTEINEN ENKELINI said...

Gulcin, SECRET ta da yazdigi gibi "eger sen yeterince cagirirsan onu" gelir ancak O.
derim ben:)
sevgiyle kalasin hep :*

GULTEINEN ENKELINI said...

hepomutsuzcocuk; bugun basima bisiy geldi, kopek evlat edinmeye gittigimizde, gercekten ayni senin dedigin gibi bisiy geldi basima..
neden bunlar ve kimler bizim karsimiza cikiyor sebebi nedir ki ne?
walla ben sana bisiy diyim mi?
ben bunla mucadele etmeyi, yani sebebini arastirmayi biraktim.
Olani ve geleni oldugu gibi kabul ediyorum ve ise yariyor:)

GULTEINEN ENKELINI said...

sevgili dusgezgini, kendin kadar derin bir yorum birakmissin...
ozetle su ki; duslerimde gezmek icin ben kendimi serbest biraktim.
her sabah gulumseyerek uyanmak icin yatiyorum yastiga her gece.
yaradana inaniyorum ve geleni sorgulamayi biraktim, iyiyi cagiriyor ve iyiyi yasiyorum.
iyiyi ama iyiyi mutlaka her gece yatmadan once cagiriyorum.
ayni melekler senin de yureginden opsun :)

Anonymous said...

Goldenangel;
Düşler zaten serbesttir öyle çok ve güzel düşler gör ki ellerinde mavi,saçlarında güneş, ayaklarında sonsuz yeşiller olsun uyandığında. Güzel ve martı dolu denizler düşlerinden getirsin sana yüreğindekileri.
melekler öpsün yüreğinden