Thursday, September 06, 2007

MERSiNEK


Yil 1987.
Universite ikinci siniftayiz.
Kuzum da ben de yaz aylarinda calismaya daha baslamamisiz, hala yurtta kaliyoruz, hala memur babalarimizin bize gonderdikleri ayliklarla idare etmeye calisiyoruz.
Ay basinda babalarimiz paralari yatirdiginda "maas geldi" diyoruz.
Maaslar veya herhangi biri once gelince hemen ayni gun bir kosu Sultanahmete iniyor, meshur Sultanahmet kofteleriyle midemizi senlendiriyoruz.
Bunu ayda bir kez yapabiliyoruz.
Diger gunler ve ogunler mutlaka ya okulun veya yurdun yemekhanesinden karsilaniyor.
Aksine maaslarimiz yetmiyor.
Cok az et bol bol lapa pilav ve baklagil turu yemekler yiyebiliyoruz.
Bazi ay galiba hesabi sasiriyoruz; son bir iki gun, yani maas gelene kadar yemekhaneden sadece ekmek alabiliyoruz, olsu! hemen odamiza cikip icine dolabimizdaki ketchapdan suruyoruz, yine buyuk bir keyifle ginam ginam sapirt supurt karnimizi doyuruyoruz.
Yine boyle bir ay sonu, para bitmis, o gun ikimiz de cok aciz, ceplerimizdeki bozuklari birlestirdik yemekhaneye indik yurtta..
Uzerlerimizde pijama bozmasi esofmanlar, 1500 kisilik kiz yurdunun yemekhane fiyat listesine bir de elimizdeki paraya bakiyoruz.
EVETTT! birini yetiyor paramis iste, hem de 2 porsiyona...
Hemen kuyruga girip once tepsilerimizi, sonra ekmek tepsisinden bol ekmek, sona da yesil MERCIMEK yemeklerimizi alip kosa kosa gidip bir masa kapiyoruz ve yine ginam ginam yemeye basliyoruz.
Ikinci catalimda filan yemege bir daldiriyorum catali, normalde bakmam ama gozum takiliyor; amaninn o ne??? Bir sinek ceseti!!!! catalda. onlarca mercimegin ustune serilmis defnedilmeyi bekliyor; ben gurk diyorum once, kuzuma soolesem mi soolemesem mi derken kafami bir kaldiriyorum o da buyumus koca yesil gozleri, elinde donmus catali, agzinda donmus lokmasi ile bana bakiyor naapcam; NAAPCAS diye:)))
Ben hemen kendimi topluyorum, son paramizla aldigimiz yemege saygiyla bakip sinek cesedini bir pecetenin ustune yerlestiriyorum, uzerine bir pecete daha koyarak onu DEFNEDIYORUM, catalimi baska bir peceteyle silerek ginam ginam yemeye devam etmeden once kuzuma "Hadi MERSiNEKLERiMiZi bitirelim de beslenelim diyorum" ikimiz de kahkalarla gulmeye basliyoruz.
Gozlerimizden yaslar gelene kadar kahkahalarla gulerken, mersineklerimizi sonuna kadar bitirip tabagimizi da ekmekle siyiriyoruz ama:))))

2 comments:

Anonymous said...

Canım ?,
Tamam, senin dedigin gibi aci, tatli, her biri oyku degerinde onlarca hatta yüzlerce animiz var icimizde yer eden.
Ama onca zaman gecmis uzerinden, hala yerine oturmayan bir ani var kafamda ; O istanbulu felc eden karin yagdigi kis vardi hani. Bahsettigin 1500 kiz yurdun kantinini talan ettigi icin ac kalip, yiyecek aramaya cikmistik.O gun , o belediye iscisi kar kureme aracı ile bizi niye dakikalarca kovalamisti? Ve biz de niye dakikalarca ciglik cigliga bagirarak koca makinanin onunde kosup, ara sokaklarda onu atlattiktan sonra da hicbirsey olmamis gibi sakin sakin yolumuza devam etmistik? Al iste ! Hayatinda bir soru isareti ! :-(

GULTEINEN ENKELINI said...

varsayim-1-
adam sapikti
varsayim-2-
kar kuremekten sikilmisti ve bizimle oyun oynadi
varsayim-3-
iki tane pilice kur yapti.yani adamin altinda son model mercedes olsa onna yapardi napsin, bizi araciyla etkilemeye calisti :p
varsayim-4-
adamin bembeyaz ucsuz bucaksiz goruntuden gozleri kor olmustu
varsayim-5-
ne bilem ben :))))

biz hic bir sey olmamis gibi yolumuza devam etmistik cunku damarlarimizda asil,korkusuz,Turk gencinin kani akiyor :))))

Peki sen yurdun kapisinda her aksamustu bekleyen ve bikip usanmadan baygin gozleriyle bizi YANDAKI KAYFEYE NESGAYFE ICMEYE davet eden, asla da emeline ulasamayan polis memurunu hatirliyor musun:))))