Tuesday, September 18, 2007

Ben buyyunce Yazar olmucam, Blogcu olcam :)


Hani nerdeyse herkesin yazar olmak gibi bir hayali ve "yazsa kitap olur o kadaaarrrr cok annatacaklari" vardir ya.
Ben de onlardan biriyim; biriydim...
Hatta amatorce bir dergide yazi da yazdim birkac yil, bazen surekli bazen ara ara.

2006 yilinda "blog" kelimesinin anlamini bile bilmezken, kucukken "abim" buyyunce "arkadasim" olan Return2 nun bloguyla tanistim.Ona cok cok tesekkur ediyorum beni bu konuda esinlendirdigi icin.

Cok hosuma gitti, boole kendini zorlamadan, illa bir editorun onayini almadan istedigini istedigin zaman yazabilmek, istedigin kadarini paylasabilmek.
Caninin istedigi kadar konusma dilini yazida kullanmak( ki Minum ne kiziyordur bana "boyle" demek yerine "booole" dedigim icin).

2006-31 temmuzda, kendime dogum gunu hediyesi olarak bir blog actim.

Once daha once yazdigim yazilarimi koydum bloguma ozenle, sonra da neredeyse her gun yazma aliskanligi edindim.

Baska bloglari ziyaret ettim, notlar biraktim, cok keyif aldim.

Baska komsular beni ziyaret edip bana not biraktiklarinda daha da keyiflendim.

Deneme yanilma yolu ile bir suru sey yapmayi ogrendim(ogreniyorum da hala), kedi yapistirdim, resim astim, baslik attim, baslik degistirdim, blog counter koymayi ogrendim(ve bu counter ile daha daha daha keyiflendim ne kadar cok kisiyle yazdiklarimi paylastigimi gorunce)

Her yeni gun blogumla oynarken yeni bisiy ogreniyorum, cok keyifli bir hobi oldu bu benim icin.

Iste o sebeple fikrimi degistirdim :
Ben buyyunce yazar diil blogcu olcam.

Belki biraz daha buyyunce yine fikrimi degistiririm:))) ve yazar olmaya karar veririm; "Blogumda yazamadiklarim" diye de bir kitap yazarim :)

8 comments:

hep said...

Ne de güzel yapmışsın blog yazarı olmakla.Samimi yazılarını okumaktan keyif alıyorum.Şu Minum mu desem Minun mu desem,kimdir bilmiyorum ama dilerim yakında konuşma dilini yazıya bunca kattığın için- benim yerime de- kulağını çeker:)Ama haklısın blog senin,Minum da ben de susup okuyacağız.Çünkü burada yasalara aykırı davranmadıkça özgürsün elbette.
Sevgiler

hephercokhic said...

iadeyi ziyaret yapayım dedim. hiç olmazsa senin 5 kilo fazlan varmış, ben kaç kilo fazlam var sayamıyorum artık:))) ilk defa burfayım o yüzden yazılarınla ilgili bi yorum yapamayacağım ama sana iyi geldiğine göre yararlı bi blog olsa gerek :) görümek umuduyla:))

gülçin said...

evet ya, bence de iyi yapmışsın blog alemine atılmakla. yoksa mazallah bekle dosyan olsun, bekle bir tanıdık bulup yayınei yayaınevi dolaş, bekle ki basılsın-dağıtılsın-satılsın... ya da kimileri desinler ki "onun kitapları çok satılır ama anlaşılmaz(bkz. orhan pamuk), veya "onu sekreter kızlar okuyor anca(bkz.iclal aydın) veyahut yayınevi "işte bu kitabı bastık halt ettik bu kitap satmamamıştır(bkz.şahnaz çakıralp)" diye gazetelere çarşaf çarşaf ilan versin.. bırrr. korku filmi gibi. halbuki blog öyle mi? hem dilediğince yaz, hem birebir ilişki, al buyur. seviyorum işte yazılarını, eline yüreğine sağlık. iyi ki varsın animi aurarius (işte bu da latincesi hehehe. bkz.http://catholic.archives.nd.edu/cgi-bin/lookdown.pl?golden+heart)

sevgiler

elektra said...

şu blog olayını keşfettiğimden beri, kendim için yaptığım en iyi şeylerden biri olarak görüyorum onu. yazalım yazalım:)

YILDIZNAF said...

Melegim,
Ayni fikirdeyim haklisin bu saatten sonra yayincilar bloggerlarin pesinden kossun bakalim...
Bu arada iyi ki haber verdin, su counter'i ben de ekledim. Blogger olmayanlan ziyaretcileri anlayamadim ve hidden referrer nasil olabiliyor merak ettim. Bir bilgin var mi...(Bu arada usteki postunu okuyamadim en kisa zamanda o guzel yaziya donecegim, simdilik sayende ajanlik yapmakla mesgulum...)

GULTEINEN ENKELINI said...

hepomutsuzcocuk:
yazilama samimi demenden cok keyif aldim, saol. bi de imla hatalarimi duzetmiceeeeeemmmmmmmm :)
konusamam:
aman ucunu birakmayalim kilolari saymanin, kacip giderler elimizden soona
Gulcin:
Saol arkadasim ben de seninkileri seviyorum
elektra:
guzel ozetlemissin walla!
yildiznaf:
bunnar google dan filan search yapanlar.Mesela benim kedim GICIR in yazisina "Arabanin giciri" diye search yapan biri ulasmisti bi gun:)))

sunrise said...

Soylediklerinizde cok haklisiniz. Ben de ayni sekilde blog dunyasini kesfettigimden beri oylesine yaziyorum. Yemek tarifi, kendi ruh halimin tarifi, sevdiklerim hakkinda vs ne bulursam yaziyorum. Onceleri supheli yaklastim bu olaya, cunku sanki herkes benim herseyimi okuyup benimle dalga gececekmis gibi geldi ama simdilerde daha alistim. Hep soyle diyorum,'ciplak gezip gorulmek istenmemek' gibi bu durum. Hem internete yaz, hem de cekin.
Sizi ve sizin gibi birkac blogu okumak o kadar keyif veriyor ki bana. Artik benim gibi dusunen pek cok insan oldugunu gormek beni daha da mutlu ediyor.
Daha nice yazilarda bulusmak uzere
...

GULTEINEN ENKELINI said...

sunrise;
'ciplak gezip gorulmek istenmemek' gibi bu durum
u yazmak istedim.
yazicam yakinda.
o kadarrr guzel tarif etmissin ki...