Thursday, December 18, 2008

Bizim "ask"imiz daha lezzetliydi




Nesil mi farklidir anlayis farki midir; biz culdan caputtan yapilmistik ama simdiki gencler bor elmas tozundan yapiliyor da nanokristal insan cinsi mi olusmaya basladi, hic farkinda degilim.

Tek farkinda oldugum artik cevremde HiC bulamayip goremeyip duyamadiklarim...

Oysa biz...biz... ama biz;



"Ask kadehi ile ictigim sensin, sevgili diye sectigim sensin, butun dunyayi gezdim dolastim, anladim ki tek sevdigim sensin.Dert ortagim benim, biricik sevgilim, soyle senden baska kimim var benim" diye diye asik olurduk o bahsettigim biz...

Ama once "Birisine birisine asik oldum birisine, rastlamak cok zor seydir boylesine.Birisine birisine gonul vardim birisine, rastlamak cok zor seydir boylesine.Gercekten sevene, deger verene..." diyip nazikce saga sola yakinlara duyururduk.Adeta sanki asik olmak uzere oldugumuzu butun dunya bilsin isterdik.

Sonra"Sen kalbimin mehtabisin gunesisin, sen ruhumun vaz gecilmez bir esisin, bir sarkisin sen omur boyu surecek, dudaklarimdan yillarca dusmeyecek" diye iltifat ederdik birbirimize ve askimiza.

Iliskimizde birbirimize soz verisimiz ve askimiza iltifatimiz da "Gozyasim sarap olsa, gencligim harap olsa, her gunum azap olsa yine seni sevecegim.Arim balim petegim, gulum dalim cicegim, bilsem ki olecegim, yine seni sevecegim" seklinde olurdu.

Sonra sevgili bizi uzdugunde "Ben gamli hazan, sense bahar; dinle de vaz gec...Sen kendine kendin gibi bir taze bahar sec" tarzinda sitemlerle yalandan kuserdik.

Bu arada ayakta kalmak icin kisisel motivasyonumuz "Temmuz Agustos Eylul, her mevsimde durma gul,hayat inan cok kisa, belki cikmayiz yaza.Bosvermisim, bosvermisim, bosvermisim, bosvermisim dunyaya; aglamak istemiyorsan sen de bos ver dunyaya" diye mirildanmak olurdu.
Eh bu bahsettigim o zamanlarin saf "ask" iydi ya (simdi tursusu bile bulunmayan)... Kisa zamanda barisma moduna gecilirken sevgili; "Kim demis ki olmaz diye; yeter ki sen candan iste, bir isik ver gozlerime otesini hic dusunme... olur olur bal gibi olur, kalplerimiz yollari bulur, akan sular sularda durur" diye ikna edilirdi.

Sonra artik dayanilmaz sevgi ve tutku devamli birlikte olma ihtiyacini getirir "Benim butun ruyalarim seninle, her sabah uyanirsin benimle, sen beni hatirlarsin sarkilar yazar dinlersin aklinda oyle kalsin..." diye diye konu "izdivaca" dogru giderdi.

Artik goremiyor, duyamiyor, bulamiyorum.

Bunlari hissedip yasayamayanlara da aciyorum hem de...

Uzuluyorum.

4 comments:

Anonymous said...

ama ama bide domates biber patlicaaan vardi .... :PPP

ABİ said...

o duyguları yansıtan müziğin dönemini değiştiren, farklı şarkılar ile pop kültürünü söze döküp bunları öne çıkaran en önemli isimlerden biri, sevmeme rağmen kendisini, Sezen Aksu olmuştur..

Anonymous said...

Ben bu posttaki resmi tanıyorum sanki

GULTEINEN ENKELINI said...

sen yorum yapinca farkettim(hatirladim) ben de ne oldugunu(bilgisayarimda depoladigim "cesitli resimler klasorunden bulmustum)

kaldiriyorum hemen..
ozur...