Friday, January 25, 2008

Komsunun horozunu kessem kac yil yerim?


Ya yeter yaa...haftasonu sabahi yine sabahin kor gozune uyandim.

Yan komsumuz tatli hintli bir aile.

Tatli da kizlari var kurabiyemle ayni yastalar, kurabiyemin arkadasi yani.

Hafta sonlari bulusurlar, kah onlardalar kah bizde, kah da bahcede parkta filan.

2 ev de hayvanat bahcesi gibi, bizde kopek, kediler, onlarda baliklar civcivler.

Pardon, civcivler once pilic sonra 3 u tavuk biri horoz oldu...Tavuklardan yana sorunumuz yok, kendi hallerinde git git git bidak bidak bidaaaakk diye gezip duruyolar.

Pilicken, horozdan yana da sikayetimiz yoktu, gunun anlamsiz muhtelif saatlerinde yuksek bir yere cikar, "urrrr.. uruuu.... rururu... uuu..(neydi ya? hah buldum!) urur ruu" falan gibi catlak sesiyle denemeler yapar biz de karnimizi tuta tuta gulmekten olurduk.

Fakat adam buyudu!!! bayaa biyikli, pisikli horoz oldu!
Haremi de var, bid bid bidak cevresinde gezen...

Simdi her sabah, mumkunse sabaha karsi 5 civari filan, en yuksek yere cikip avazinin ciktigi kadar " UUUUU uruuu UUUUUUUUueeeeeeeeeeeee!!!!! " diye baariyo adam! (ben gozlerim faltasi gibi acilmis, kafami gommek icin bir yastik daha ararken yatagin icinde..)

"Yaa ne baariyon be adam! sana mi kalmis elalemi uyandirmak!Calar saati var herkesin, diledigi saatte uyanir isteyen" de diyemiyosun ki sen konusmaya baslayinca aval aval suratina bakiyo ibibigini titretiyo.

Hayir bir sey diil bir gun kafami gomecek yastik bulamayacagim yatakta ve tarihin ilk "kafasindan yedigi kul tablasi darbesi ile mefta olan horoz" u olacak...

3 comments:

Can said...

çevirmesi makbuldur.

Sem said...

Yogo hocam, dışarıdaki sesleri engelleyemezsin ama onun senin üzerindeki etkisini kontrol edebilirsin derdi. Çok uzun süre bu konuda çalıştım ve genel olarak başarılı oldum sanırım. Örneğin mahallenin köpeklerinin koro halinde günün ve gecenin herhangi bir saatinde havlamasına alıştırdım kendimi:)) Gerçekten..

Sevgiler

Anonymous said...

bence tek öğünde biter,bilemedin iki.yıl hesabı aç kalmakla eş.