Monday, November 19, 2007

Iftiraya ugramak...


Bir arkadasim iki gozu iki cesme agliyordu, bilgisayardan konusuyorduk yazarak ama satir aralarinda hickirigini duyabiliyordum, hickiran yuzu gozumun onundeydi.

"Dusunebiliyor musun" dedi, aslinda soylemek istedigi "Hala inanamiyorum" idi herhalde..

"Sevdim diyorsun, sadakatse eğer sevginin anlami en gerceginden veriyorsun ama o inanmıyor sana. Güvenmiyor soylediklerine, dusunmeden hatırlamadan senin onun için yaptıklarını kaçıyor ve bana ağır geliyor iftiraya uğramak."

Kime agir gelmez ki?
Kendi kendime dusunuyorum o anlatirken "iftiraya ugramak" ne kadar sert soguk bir kelime...
Yapmadigin bir sey icin bedel odemek koyuyordur herhalde..

"Yine bir iliski" diyorum kendi kendime "ici kurtlanmaya baslamis".

Bir taraf yalan soylendigini aldatildigini dusunuyor, belki de dusunmuyor aslinda istedigi belki de iliskiyi bir seyi bahane edip kaypakca bitirmek; diger taraf ise iftiraya ugradigini biliyor. Yapmadığı birşey için bedel ödemek onu vuruyor, kurtlanmis bir iliskiye donusmesi yasananlarin acıtıyor yüreğini...

Midem bulaniyor!

2 comments:

Anonymous said...

Ben bu kadar hızlı karara varmazdım senin yerinde olsam... Mideni bulandırmadan önce bir de karşı tarafı dinlemeni önerirdim. Bu yaşamda algılama denilen bir şey vardır; ben sana şimdi bir olay anlatırım, masum bir insan için mideni yine bulandırabilirim.

Örneğin bir insanı öldüren bir insanı anlatabilirim sana, senin ona hemen "cani" demeni de sağlayabilirim... Hatta bu arada sana yalan da söylemem (yukarıdaki postingde yazdığın gibi) ama sadece "bazı gerçekler hakkında tutumlu davranmış" olabilir, aslında o caninin çocuğuna yönelen bir saldırganı öldürdüğünü söylememiş olabilirim...

Sen benim kardeşimsin, abiler arada nasihat de verebilirler değil mi, o zaman kızma, ben de abilik hakkımı burada kullanayım: Madem yargıçlığa soyundun, savunmayı da dinle derim ben :))

Anonymous said...

Sevgili Witness,

Ya Melekler Şehri her iki tarafı da çok iyi tanıyor ve biliyorsa??

Bence bu kadar net ifadeler kullanmasının ana sebebi her iki tarafıda çok iyi tanıyıp irdelemiş olması... olamasın... sakın??!!

Yoksa neden hızlı karar versin ki??

111