Saturday, October 04, 2008

"Lift off!"

Malum, gozumun bozuldugunu ve artik bir gozluk takmamin kacinilmaz oldugunun belgelendigini anlattigim yazimdan bir sure sonra recetemi ve kurabiyemi de alip gozluk siparisi vermek icin bir alis veris merkezine gozlukcu bulmaya gittik.

Zor bir musteri degilimdir, sonucta da kullanilacak olan gozlukte herhangi bir estetik kaygisi olmamasi gerektigine inandigimdan, ben daha cok "kulaklarimi sikmayan, burnuma agir gelmeyen, kirilma riski daha az materyaldan yapilan" secenekleri arasinda cerceve secmeye calisirken, kurabiyem de az eglenmedi degil hani :)

Gunes gozluklarinin birini takti birini cikartti, ben kurabiyeye "ay kizim birak onu o GUCCI, ah aman kizim PRADA o nolur elleme, amanin RAYBANIN kilitli dolabini actirma, bak kizacaklar simdi" filan derken(memleketimde cocuklari azarlayan bazi tezgahtarlari istedim o anda :P) aklimda o takip takip cikarttigi, asla neden o kadar pahali oldugunu anlayamadigim gozluklerden birini ya dusurup kirarsa , ben de okuma gozlugumu onbinkat pahaliya maletmis olacagim hesaplari ve korkusu icindeyim.

Ancak enteresan olan, bizim kiz isin oyun tarafinda iken, 11 yasindaki bu cocuga bir "leydi" muamelesi yaparak ona dunya markasi gozluklerden birini satmaya calisan filipinli kizcagizin ciddi tavri idi...Ya da ne bileyim; bunlar bir tek "sattiklari" degil, "cocuklara kirdirdiklari" gozluklerden de prim aliyor olmalilar :-D

Neyse, isimiz fazla uzamadi, hemen siparisi verdik ve her anne kiz gibi "soyle bir goz banyosu" yapmak icin vitrin gezmeye basladik.
Spor giysilerindeki canlilik ve renklilikteki basarilarindan dolayi cok sevdigimiz bir magazaya girdik, bir sure gezdikten sonra tam cikista ayni magazanin "T-shirt tasarimi" yarismasi oldugunu ogrendik.Yarismanin temasi "Shout, Share, Live, Unite"(haykir, paylas,yasa,butun ol). Gerci katilma yelpazesi biraz genis : "18 yasina kadar butun cocuklar" demisler ve odullendirmeyi 4 gruba bolmusler.Kurabiyem, kendisi de katilmak icin heyecanlaninca biz "13 yas alti" gruba katilmak uzere hemen bir katilim formu kaptik oradan, formu da cok guzel yapmislar hani, A3 buyuklugundeki kagida beyaz bir t-shirt cizmisler cocuklar hayal gucunu burada konustursun diye.
Bizimki eve gelir gelmez butun sanat malzemelerini(keceli kalemlerini) masaya doktu ve calismaya basladi :-)


Kuzumun eseri bence gayet basarili oldu; LIFT OFF(kalkis yap) basligi attigi mizahsende arkada yardima ihtiyaci olan karanliktaki insanlar ellerini kaldirmis yardim isterken, O da bir helikopteri "yardim sembolu" yapmis, ve altina anlamayacak olanlar icin de "To help the people in danger - tehlikede olan insanlar icin" demis.

Boyle dikkat ceksin diye simli renkler filan da kullanmis..


Estetik zevkine ayrica duyarliligina hayranlik duydum ve katilim suresi 2 gun sonra bitecek olan magazaya bebegimin eserini yetistirdim.

Bir odul kazanir, kazanmaz... o onemli degil; onemli ve degerli olan; konusunu ogrendikten sonra boyle bir yarismaya katilmak icin duydugu hevesti cunku.

Sampiyon olur, olmaz... o da hic hic hic onemli degil! o benim KALBIMIN SAMPIYONU, RUHUMUN HASSAS BOCEGI cunku...

4 comments:

Anonymous said...

hemen istiyorum bu tisortten yapilir yapilmaz ilk siparisi benden :PPPP

ruhdagı said...

valla süper olmuş :)

Anonymous said...

annemde xxl bedenini istiyomus :))

sunrise said...

Bence de cok guzel olmus dizayni. Ne yaratici bir cocuk, bravo valla.