Tuesday, April 01, 2008

Istanbul'uma cicekler acmis...

Cicekler acmis Istanbul'uma kisacik ziyaretimde ilk gordugum ciceklerdi, orada burada, viyaduk kenarlarinda, ara yollarda, tretuar aralarinda.

Kimini belediye dikmis kimi kendi fiskirmis, bahar gelmis, renklerle bezenmeye baslamis memleketimin Istanbul'u... bakip bakip gozlerimi kapatiyorum adeta hard disk e save etmeye calisir gibi:))))

Malum; trafik, kopru yolundayiz, acip soruyorum cami acip : "yazik degil mi kopartmasaniza cicekleri; onlar tohumlanacak cogalacak!!!"

"Yengeeee!! sen bize ekmek toplama mi diyosun? sen de get oradan git arabani sat, bi suru para eder, zengin olursun ya da arabani ye!!"
"Ha? Ne? Nasil?" derken (yanimdaki kuzumdan utaniyorum, laf ona geliyor cunku, onun arabasina:))) trafik aciliyor; bir de vals hesabi selam aliyorum :)) "hadi size iyi gunlerrrr" diyor pisgin pisgin!!!

"Neyleyim Istanbul'um" deyip yoluma devam ediyorum havaalanina dogru...
Aklim yolunan ciceklerde kaliyor...

4 comments:

Düşgezgini said...

sevgili golden angel,
Biliyorsunuz ben aydın dayım ve bugün Aydın ın en büyük pazarı salı pazarı günüydü. Pazarda dolaşırken mevsimin iyice geldiği baharın yaza hazırlandığını görüyordunuz tezgahlarda.Çağla bademler irileşmiş ve artık kartlaşmaya balamış,erikler az-çok tezgaha düşmüş(ama daha çekirdekleri yumuşak) veeeee
deniz börülcesi ile semiz otu gelmiş görünce bir sevindik bir sarıldık kendileriyle..Şimdi mutfakta deniz börülcesi haşlandı işlem yapılmasını bekliyor bol ekşi bol sarımsak ve aydın ın zeytinyağıyla.Semiz otu da hazır kese(süzme) yoğurtla gerdeğe...Buradan "abi" ye selam olsun bu mezeyle kaç kadeh gider bu vakitte...
Melekler öpsün yüreğinizden...

not:daha limon çiçeklerinden ve onların baş döndüren kokularından söz etmedim ..yaaa,işte böyle..
sen bi de yol kenalarının çiçekleeni diyon.netçem ben onlara hurda ne güzel şelee vaakene.Hıh.

Düşgezgini said...

harf hatalaaa oldu emme boş verin gari.kocuman insanlaasınız anleyi veriin emii.

Sem said...

Sen hiç canını sıkma, yolunmakla tükenmiyorlar. Şimdi görsen yol kenarları daha bir canlandı, renklendi:)) Bizim eve giderken yok kenarında yeşilliklerin içinde gördüğüm papatyalar daha irileşti ve güzelleşti sanki. Sevgiler

GULTEINEN ENKELINI said...

Kurabiyem saksiya papatya tohumu ekti burada:) her gun buyutecle bakiyoruz kac milim buyudugune:)
insallah tutar..