Monday, April 14, 2008

Omman Gezimiz-1 Keciler ve Khasab :)

3 yildir hep aklimizdaki bir plani sonunda gerceklestirmeye karar verip gectigimiz hafta sonu Musandam-Omman’a dogru yola ciktik, Kurabiyem, ben, civciv ,dayi, ve Can.

Pasaportlarimizi da yanimiza aldigimizi goren kurabiyem cok sasirdi, zira Omman’i da Birlesip Arap Emirliklerinin kucuk bir parcasi saniyormus.

Dubai’den araba ile 2 saatte ulastigimiz Omman sinir kapisinin ardindan 30 kilometrelik kiyi seridini kivrila kivrila gectikten sonra Musandam yarimadasindaki Khasab yerlesim bolgesinde bulduk kendimizi.

Cok keyifli ancak yorucu bir yolculuktan sonra ulastigimiz Khasab, bizi cok sasirtti.
Sinir kapisindan bu kasabaya kadar gordugumuz keci sayisi herhalde hepimizin hayatimiz boyunca gordugumuz kecilerden daha fazlaydi.Ne kadar coktu Khasab’in kecileri!!!

Hem de bunlar “sokak kecisi” idi bir de…

O kadar ki, kalacagimiz oteli bulmak icin yerlesim bolgesinin icinde ilerlerken firt firt ordan burden, duvarin arkasindan, agacin onunden, her serden keciler firliyordu hem de arabadan hic korkmadan:))



Bir de saniyorum bu siralar onlarin ureme donemi idi, zira nedeyse her buyuk kecinin yaninda, iri bir kedi buyuklugunde yavrusu vardi, piti piti piti buyuk kecilerin pesinden giderken “biiieeeeee” diye bagiriyorlardi catlak sesleriyle…

Biz her bir bebek keci sesini duydugumuzda sesin sevimliligine kahkahalarla gulduk, gezimiz cok hos baslamisti:)))

2 comments:

Unknown said...

Gulteinen çok ama çook kısandığımı hiiç utanmadan söylüyorumm;))

GULTEINEN ENKELINI said...

:))) cok sekersin...