Thursday, January 15, 2009

Dubai'de yagmur

2004 yilinda Dubai'ye ilk geldigimizde "buraya hic yagmur yagmaz, yagsa bile soyle 5 dakika filan... o da yagmur mu camur mu belli degil" demislerdi bize.

Hatta bu sebeple geldigimiz ilk kis bir yarim saat "yagmur gibi yagmur" yaginca boyle videoya falan cekmistik, cocuklara tarihi bir bilgi olsun diye :)

2004den beri her yil biraz daha artti yagmurun gucu burada, bir tek yagmur olsa ne, ocak subat aylarinda bir de boyle firtinali filan bir iki hafta geciyor burada.Ablam iyi hatirlayacaktir:-)

Yagmur'a karsi da alt yapi yoklugu sebebiyle ve suruculerde yagisli hava surus tecrubesi olmadigindan yagmurlu ve firtinali haftalarda sehir resmen felc oluyor, hatirlarsiniz gecen kisi.

"Bu yil yagmayacak galiba" derken dun gece gokyuzu catladi(kurabiyemin de odu patladi), gok yarildi yere adeta... ben de kurabiyeyi sakinlestirecegim diye ortamdan yarildim...

Hepsinin de uzerine, benim evin arkasindaki meshur direkte paratoner(boyle mi yaziliyordu?)vardi, oraya da yildirim dusmesin mi!!! Oyle bir ses cikti ki catiya bomba dusmus gibi :-)
Kurabiye de ben de kediler de kopek de yerimizden yarim metre hopladik valla.


Neyse azicik uyuyabildigimiz gecenin sabahina uyandigimizda firtina durumu dinmisti is yerlerimize okullarimiza dagildik.Trafik sebebiyle 10dakikalik yolu 1 saatte gelmenin haricinde baska bir sorun yoktu.



Bugun ofiste bir numarali geyik "vay be ne yagmurdu amaaa", "aman neydi o simsekler yahu" idi
Burj Dubai'den daha once bahsetmistim, bir arkadas da Burj Dubainin dun geceki goruntulerini ele gecirmis ben de sizlerle paylasayim dedim...


5 comments:

Aurora Borealis said...

yagmur yagiyoooo seller akiyoooo cakiltasiiii camdan bakiyoooo :PPP

ABİ said...

biz yağmuru çok severiz.(

hep said...

Evet ya, Abi'ye katılıyorum ben de yağmuru çok severim. Hatta yazıyı okuyunca özendim bile keşke orda olsaydım diye:) Ama yazık size ya; hem dün gece korktuğunuz için, hem yağmurunuz yok denecek kadar az olduğu için.

Kubilay Kızıldenizli said...
This comment has been removed by the author.
Kubilay Kızıldenizli said...

Aslında ne büyük mutluluktur yağmurda uyumak ve hele yattığınız yere kadar "tık,yık,pıt,pıt" dinleyebiliyorsunuz onu...Ama kardeşim anlatılan bu yağmur bizim yağmurlarımıza benzemiyor ki...Yağmur Tanrısı dün gece çıldırmış olmalı..