Tuesday, September 16, 2008

Kedi civcivi yememis!

Yillarin ustad gazeteci yazari Minum hep derdi "kopek adami isirirsa haber olmaz; onemli olan kopegi isiran adami yakalamak ve haber yapmak" diye...

Simdi ben "kedi civcivi yemis" desem bir cogunuz "eee nolmus; afiyet olsun" der gecerdiniz di mi?

"Best of friends: Lonely chicken Gladys finds her soulmate ... Snowy the farmhouse cat"

Bu sabah ise gelirken Seyh Zayed road yine azizlik yapti yogun trafikte tampon tampona giderken klasik benim channel 4 (104.8'de) kulagim; "Niel and Vicky" yine sabah seansinda, elalemi uyandircas diye gobek catlatiyolar, arada hos muzikler calarken arada da dinleyicileri sabah sabah gulmekten kirip gecirecek sohpetler yapiyorlar.
Onlardan duydum : "Ingiltere'de kedi 'snowy' evin tavugu 'gladys' i evlatlik edinmis" tabi bunlar sabah muhabbetinde civik civik kakara kikiri sohpette; ancak kedinin adini aklimda tutarak ofise ulastigimda netten buldum haberi :) sadece "snowy..cat..uk" yazmam yetti :)))




Hikaye soyle;
Bu 10 yasindaki kedicagiz(yani bu yasina kadar ne civcivler yemistir kimbilir) 2 ay oncesine kadar mir mir kedicik seklinde bir ciftlik evinde yasarken bir gun bahcedeki kumesi tilki basiyor.
Sozkunusu hain tilki, kumesteki 14 civcivin 11 ini yiyiyor(sonra herhalde doyuyor) ve orada 3 civciv birakiyor.

Kalan 3 yavrunun 2si de 2 gun icinde oluyor ve ciftlik sahibi teyzelerim amcalarim kalan tek zavalli civcivi evlerinde "ev hayvani" seklinde yasatmaya karar veriyorlar.
Ama ne cesaret amaa!! "Yahu evde kedi var siz delimisiniz?" de dememis hicbir komsu herhalde...kedi vejetaryen de degil bu arada:))

Radikal bir karar ya, kedicik sahiplerinin yuzunu kara cikartmamak icin evrim gecirmis bu sayede...
E bu sayede tum Ingiltere gazetelerinde cikmak, Dubaide 2 guney afrikali spikerin sabah muhabbetine dahil olmak sureti ile bir Turk'un blogunda bahis konusu olmak var.
Ben olsam ben de yemezdim civcivi; dunya capinda unlu olacagim yahu!

Ozetle bir kedigil; bir kusgil ile arkadas olmaya karar vermis; nasil olmussa olmus! hem kedigil bi de kusgili yememis:)
Ay yemedigi kalmamis, bi de onu yalaya yalaya bi guzel temizlemis paklamis!
Koklamis mirr yapmis ona anne sefkati vermis onu buyutmus pilic yapmis.



Isin ev sevimli tarafi, su anda 2,5 aylik pilic olan "gladys", gelip "snowy" kedisinin onunde boink boink zipliyormus ve kedi dayanamayip ona kocaman HUG veriyormus(sariliyormus).



Simdi su kediyle tavuk yavrusuna baktim da; derin bir ic cekip "Iki ayaginin ustunde durmayi basaran hayvanlar olarak daha coookkk yolumuz var katedecek."
dedim kendime kendime...

Baska kimse duymadi.

HEEEYYY!!! SANA DEDIIIIIMMMM!! KIMSE DUYYMADIIII DEEE DiiiiiiMMMMMMMM!!!!!

HEEEYYYYYYYY!!!!!

7 comments:

ruhdagı said...

O kediyi öpüp sevesim geldi :)

Tabiat Ana said...

ne de doğru diyorsun:)
duydum duyduuuumm;)

ABİ said...

heyyy,, buradan da duyuldu..

Anonymous said...

şu en alttaki resim ne şeker...Böyle durumlarda onların dilini bilip sormak istiyor insan "nasıl, hangi duyguyla" diye. :)
Ben de duydum bu arada...:)))

Selin said...

Sevgili Gülteinen,
Lütfen aşağıdaki linke tıkla. Senin daha önce yazdığın hayallerinle ilgili yazıya çoook uygun bir video var bu linkte. Çok beğeneceğini düşündüğüm için ısrar ediyorum. Sevgilerimle...

http://www.dailymotion.com/video/x3j81k_steve-jobs-ac-kal-budala-kal-

Selin said...

Beni neden misafir odandan çıkardın :((

GULTEINEN ENKELINI said...

selincim su videoyu internetin azizliginden bir turlu seyretmek kismet olmadi :( kopuk kopuk geliyor bu gece azmettim anlamaya calisacagim.

misafir odami supururken seni de yanlislikla supurmusum; uyardigin icin tesekkur ederim, aradim buldum, seni yerine oturttum affina siginarak :)