Wednesday, March 12, 2008

soru ve yardim ricasi

simdiii..
hani siz hepiniz bir alinti yahut giyabinda bahis yapiyorsunuz "surdan" veya "burdan" yaziyosunuz; o kelimeye tiklayinca aynen referansin adresine gidiliyo ya..
o nasil yapiliyoo?
(kizarik surat)

12 comments:

Delfina ; said...

sana maille anlatayım,bana ulasabilir misin.. isitmekaybi@yahoo.com

yüz kızarılacak bir durum yok,öğrenmeye hevesli olduğun için kutlarım seni.hepimiz öğrenmeye açız...

elektra said...

işitme kaybı yazmış mıdır bilmiyorum ama, ben de buradan yardımcı olayım,
.....

o birinci nokta noktalı yere link vermek istediğin site ya da sayfanın url'sini kopyalıyorsun. hani sayfa açıldığında adres çubuğunda gördüğün adresi seçip kopyala yapıştır yaparsın. ikinci nokta noktalı yere de yazını yazıyorsun. mesela benim sayfaya mı link verdin:P o ikinci nokta noktalı yere elektra'da deyip nokta noktanın dışına çıkıp cümleni tamamlıyorsun bu kadar.
şimdi yayınla yapacağım yorumu umarım o html kodundan dolayı sorun çıkmaz:)

elektra said...

heheheh, çıkmış sorun. tabii, bozuk link olarak algıladı. neyse, mail yoluyla atmak doğruymuş yani, işitme kaybı haklı:))) dur ya inat yap tım bir daha deneyeceğim sen benim yazdıklarımı birleştir tamam mı < önce şu yandakini kopyala, sonra a href yaz, yanyana ama, sonra hemen diplerine = işaretini koy, sonra " bu işareti koy buradan kesip kesip yapıştır yanyana bu parçaları, sonra bir üstte yazdığım gibi sayfanın linkini kopyala yapıştır. sonra " linki yine yandaki gibi tırnakla kapat.tırnağın yanına > bu işreti yapıştır. üstte yazdığım gibi ne yazmak istiyorsan onu yaz. hani elektra'da demişim ya yukarıda:P öyle sonra, < bunu, sonra, / bu işareti, sonra, a harfini, sonra > bu işreti bu yorumdan kopyala kopyala dipdibe yapıştır. tırnağın dışındasın link verme işi bitti yani ne yazmak istersen yaz artı:))
bu deneysel çalışmamı da bir link olarak algılamazsa işlem tamamdır:))

Dikkat! biyo var ! said...

Bende anlatacam bana ne!
Gültein bana mail at!
En kral ben anlatırım,sen boşver delfinayı!

Hele elektraya bak elektraya iyice kafa karıştırmış!
Pehhhh
Böyle mi anlatılır be!
Bide öğretmen olacak!

MikropBiyo ;P

Delfina ; said...

gulteinen, biyo haklı,öğretmen ya,ne güzel anlatır şimdi kimbilir.

( mailini bana da pas et,göriim ben de )

şefkatli delfiş :)

Unknown said...

Şuradan kolayca öğrenip uygulayabilirsin.
http://xmlci.blogspot.com/2008/01/html-link-verme.html

hep said...

Yazı yazarken,linki bağlayacağım kelimeyi seçip (karartıp),sonra yukarıda Font,harf stili,yazı renk seçimi vs butonların olduğu satırdaki, boynuza benzer şekilli butona (Türkçesinde fareyle üzerine gelince link,köprü filan yazıyor,İngilizcesinde ne yazar bilmem)tıklıyorum,açılan satıra link vereceğim adres satırını yapıştırıyorum (dikkat et http kısmı orda var http çift olmasın senin yapıştırdığınla)ve tamam diyorum.Başka yolları da varmış,onları ben de bilmiyordum,hoş hala bilmiyorum:)
Umarım ilk yazında görürüz artık linkini...Ha bu arada bana da bir mail yollarsan sevinirim,mail adresin olsun isterim.
sevgiler

yüxexeratonin said...

anlatayım dedim ama gerek kalmamış :)

denizanasi said...

:) bak ben de bunu yeni öğrendim..

Tabiat Ana said...

gülteinenciğim,
yapılan 9 yorum sebebiyle geç kalmış olabilirim ama bunu bana Öykücü anlatmıştı ve o zaman birisi sorarsa sende ona anlatırsın bu böyle sürer gider umarım diyede bir dilekte bulunmuştu.O nedenle birde ben anlatayım dedim
Canım benim şimdi yazını yazıyosun sonra link vermek istediğin kelimeyi seçiyosun yazdığın sayfada söyle zincir gibi bir işaret var onu tıklayınca açılan yere link adresini yazıp okeyliyosun sonra oluyor ve bitiyor ta taaaam link hazır.öptüm seni ve kurabiyeyi.
kocamaaaaan sevgiler...

GULTEINEN ENKELINI said...

Ay hepiniz de cok sevimli, sevecen, seker, sefkatli, yardimsever arkadaslarimsiniz.
tesekkurler hepinize ayrica, kiminiz mail ile kiminiz buradan yorum ile destek verdi.Simdi bugun insallah ilk denememi yapacagim bakalim dersimi ogrenmis miyim:)))

Anonymous said...

abla benim kedime aşı yaptırıcam ama yakınlarda veteriner yok sen bi şeyler yap nolurrrrrrrr:(