Tuesday, October 02, 2007

En cok neleri severim


Sobelendim...
Yildiznaf sobeledi beni; ama olmaz ki boole kut diye En Cok Neleri Severimi annatamam ki derken aklim su gibi akti gitttiii..

*En cok kurabiyemi severim. Onunla cocukluguma inmeyi, buyume sancilarini almayi, onun herseyi konusabilecegi annesi olmayi, onun her gun biraz daha buyumesini izlemeyi, nasil duygusal ve dusunceli ama bir o kadar da guclu ve cool bir insan yavrusu oldugunu seyretmeyi severim.

*Hayal kurmayi severim.Dunyada para diye bir sey olmadigini, ama kaynaklarin da sinirsiz oldugunu, insanlarin bos bos oturmadigini bol bol dusunce urettiklerini, uretecek zamanlari olabildigini, hayatin anlaminin bilgisinin oncelikle ve bol bol her konuda bilgi paylasiminin oldugunu, kimsenin ac ve acikta olmadigini dolayisi ile haset ve dusmanlik da olmadigini, ve yine dolayisi ile tum insanlarin birbirleri ile gercek fikirlerini paylastiklarini hayal etmeyi severim.

*Ablami yigenlerimi, kuzumu civcivimi, dayimizi, minumu, annemi babami abimi ve hatta babamin bu yaz olen kedisi tekir i severim.

*Evde kalabalik olmayi, ve mutlaka evdeki tum tuylulerle bi suru ev hayvani olan bu evde yasamayi severim.

*Bazen hic birini sevmem, bir agacin altinda yalniz, bir bardak cay, ucuz bir dilim peynir, yarim simiti kemirirken dusuncelere dalmayi ve yalnizliktan haz duymayi severim.

*3 tahta eksik olmami severim...Deli deliyi gorunce sopasini saklarmis diyen atayi severim.

*Baliga cikmayi severim, baliktayken "fishy fishy fishy fishy" diye baarinca baliklarin oltaya geldigine inanmami severim.

*Ben bir de beni cok severim; keske ben baska birisi olsam ben benim dostum olsaydi derim.Benden dunyaya bi suru lazim, fotokopimi cektirseler benden bi suru yapsalar ne guzel olurdu derim.
Dostluk anlayisimi severim.
Durustlugumu severim.
Merhamet duygumu severim.
Icimdeki adalet terazisini severim.
Kiyamayan yanimi severim.
Tehlike aninda tepemin atmasini vahsi bir hayvan olmami severim.

*"Yaprak dokumu", "Ertelenmis Hayatlar" gibi bazi yerli dizileri seyrederkenki halimi severim."Allah kahretsin seni aptal kiz".. "Allahindan bul hayvan"..."Yaa iste gordun mu emek emek mutlu oluyosun iste" gibi nidalar icinde bagira cagira.. Kendimden gecerim, dizinin icine girip kaldirimda oturup onlari yakindan izlerim.

*Tum yeni cizgi filmleri severim.Hatta kurabiyeme bu konuda rehberim diyebilirim. Kayip balik nemo, shrek, lilo ve stitch, happy feet, the robots, chickens' run, the cars vs vs.. hepsini kac kere seyrettim hatirlamiyorum.

*2 saat once yavrusunu sefkatle okula yumus yumus yumucacik anne olarak gonderdikten sonra is hayatinda gerekirse acimasiz ve istikrarli olmayi severim.Isimi COK severim.Isimde bu kadar iyi oldugumu bilirim ve bundan inanilmaz haz duyarim.Sona eve gelince yine ayni yumucuk anne olmayi basarmami severim.

Yildiznaf bu kadar yeter mi? hayatimi anlattirdin yahuuu!

7 comments:

YILDIZNAF said...

Nasil gurur duydum seninle bir bilsen. Gorev hakkiyla yerine getirildigi gibi seni daha derinden tanimak da zevk oldu. Biz kardayiz arkadasim. Sen baskasi olup sana dost olmak istiyorsun ama biz zaten haliyle baskasiyiz ve sana dostuz, ne guzel....Resmede bittim yalniz !

Cocukla Cocuk said...

yildiznaf in sayesinde gezdim blogunuzda ve cok da keyif aldım, gülerek okudum sobe yazınızı, ne diyim Allah da sizi güldürsün :))))

gülçin said...

bu coşkun, yaşama bağlılığın hiç sönmesin gülten (ay sonunda uygun bir kısaltma buldum hehehe). çok keyifli bir insansın, yazılarına ve resimlerine de bu yansıyor. hayatına değen herşeyden kendine iyi bir pay çıkarmışsın, ne güzel. biz de ne şanslıyız ki, bulduk seni ve paylaşıyoruz hayatlarımızı, gülten !

sevgiler

denizanasi said...

valla bence hiç mahsuru yok. liste daha da uzayabilirdi :)

GULTEINEN ENKELINI said...

yildiznaf; sayende dokuldum UCUNDAN AZCIK:))))

cocuklacocuk; Alllah hicbirimizin yuzunden gulucukleri eksik etmesin; zaten hayata maximum gulumsemek icin gelmedik mi biz?

Gulcincim, senden acayiipppp enerci aliyom!! tum guzelliklerin hep daim olsun arkadasim!

denizanasi; allah canimi almasin 5 sayfa yazabilirdim..


Hepinizin hayatimda olmanizi da cok seviyommmmm!!!!

etki alanı said...

Ben duygusal bir anımda sobelendim.Adeta içimi döktüm.
Sonra blog gezisine çıktığımda ,ben sende tutuklu kaldıımmm..Nane etkisiyle ferahladım.Muhteşemsin...Ne diyeyim ki...
Kucak dolusu sevgiler..
Tütü

Sem said...

Sobelenmiş güzel bir insanın tablosunu ne güzel çizmişsiniz, keyifle okudum. Yüreğinize sağlık.