Friday, October 26, 2007

Bortu bocek


Yine sabahin altisinda, bahcede kaavemi yudumluyorum tuttu beni bi gulme..
Deli gibi sabah sabah guluyorum..
Kus civiltilarina benim kirkirdamalarim karisti.
Bir komik ani coktu ki aklima; sormayin, fikra gibi :)
Ortaokulda filanim, yazlikta kocaman bir mimoza agaci var bahcede.
Bahcemiz cok guzeldir bu arada, benim bir tanecik babacigim, hayat sartlarindan dolayi bankadan emekli olduktan sonra cicekcilik kooparatifinde calismaya baslamis, sonra da ikinci kez iyice yaslaninca bir de oradan emekli olmustu.
E zaten ciceklere cok merakli bir de kooperatifte calisip ciceklerle hasir nesir olunca babam bahcemizde iyice dokturdu, aman aman o ne cicekler; kimi zaman oyle guzel konusurdu ki cicekleriyle "oggluuumm" , "kizimmmm" diye... evladi olarak ben bile kiskanirdim cicekleri...
neyse efendim..
bizim su DEV mimoza konumuz..
Mimoza buyudu buyudu buyudu.. sanki bizi yiycek!
Babam habire yontuyo buduyo, iihh ihhhh... yok hayvancaaz kocaman kocaman oluyo, bi de oole bi agac tabi, bir suru bortuye bocege yuva! degil mi efenim..
Yeri de fena bir yer; bahcedeki yemek masasinin tam ustunde salinip duruyor!
Sabah kahvaltisi, aksam yemegi, herkesin her an tabagina bir bortu, bir bocek dusme ihtimali cok fazla:) hadi biz cocuklarin tabagina dustugunde sorun yok, bocegi kenara cekip yemegimize devam ediyoruz ama annem cildirmis durumda!
Annem cok fena!
Dellendi bi gun, verdi babama talimati "Bugun ya bu bocek sorununu cozeceksin!ya da cozeceksin!"
Babam tabi her "kazak" baba gibi, icinden iyk iyk iyk derken "evelallah ne bortusu bocegi hallolmus bil kadinim" derken kara kara dusunerek komsumuz Guven abilere gitti.
Guven abi LAZ.
Basbasa verdiler bir strateji calismasi yaptilar, ve bortu bocek savasi icin o gun ogleden sonra tum cocuklari parka, denize kafeteryaya yolladilar.
Biz zehirlenmeyelim anlaminda :)
Efendim, bizim bu karadenizli komsumuzun akli ile babam, sirtlarina bagladilar bocek ilaci tuplerini, agacin altina gidip havaya(yukari) dogru ilaclama yaptilar.
Sonuc:
*Tum boceklerden kurtulduk
*bortu bocek savasindan sonra babam ve Guven abi evlerinde bayildi
*Ayni arabayla hastaneye kaldirildilar
*Zehirlenme tedavisi yapildi
*24 saat musahade altinda kaldilar
*Evlerdeki tum cocuklar "babamiz olcek miii babamiz olcek miii" diye 24 saat agladi.
Sonuc2:
*Annem takip eden tum yillarda agaclardan tabagina bir sey duserse babama firca atmaktan vaz gecti, ayni bizim gibi bocegi imha edip yemegini yemeye devam etti:)

1 comment:

anemon said...

ay süper miş canım ya düşünemiyorum şimdilerde anneni bağaırmıyorda adamcağıza tabi kenara cekip yemkemi böceği yoksa kocamı tabiki koca deyip yemeğe devam