Thursday, October 18, 2007

"Acili Adana" :)


Ya gunlerdir dusunuyorum ne kadar acili bir millet oldugumuzu, acilarla beslenmeyi sevdigimizi..
Dunyada milyonlarca cocuk acliktan olurken, herkes Turkiyenin Iraka karsi alacagi tavri merak ederken ama az once.. cok kisa bir sure once Amerikanin Iraka girerek baslattigi kanli eylemin herkes tarafindan takip edildigini.. ama hala bu sirada dunyada bir cok etnik savaslarin suregeldigini, her gun yuzlerce cocuk asker olurken, bir cok bebe daha bebeyken yetim kalirken, dunyanin bir cok ulkesinde kimsenin fark etmedigini.. ya da reklama deger bisiy olmadigini.. yeterince kanli goruntuler olmadigini..
Maalesef "Flash flash flash.. az sooonaaa goruntulerle az sooonaaa!!" diyemiycegi hicbisiyi haber yapmiyor bizim medyamiz... bazen de dunya medyasi :( kucucuk bir dip not olarak geciyor...
Maalesef.
cunku ACIYI BESLEYEMIYOR!!! resimler olmadan. cunku ulke o kadar kucuk ki cocugun kopan bacagini o anda kanlar akarken resimleyemiyor.
gorsel algilama; aciyi en guzel besleyen aractir!!!
cunku biliyo medya.

Bizim medya da cok fena ogrenmis yafu!
Biz neden bu kadar arabeskiz??
Neden dolmuslarda,kafeteryalarda "wahayyy anam anam yanmisam anaamm bu aciya dayanamammm" sarkilarinda derdimiz bile yoksa kulak kesiliyoruz? en azindan sanki eglenmeye calisir gibi sozlerini anlamaya calisiyor ve gizli gizli hayatimizdan parcalar buluyoruz yine gizli gizli..
Gizli tabi.
Acik acik yaparsan kro olursun cunku:)

Neden aciyi ve acililari bu kadar seviyoruz?
hmm? neden?
neden bu kadar "Acili Adana" ?

2 comments:

gülçin said...

çümkü biz doğulu bir toplumuz ve doğuya yaklaştıkça gözyaşı artar. bu lafı murathan mungan'ın bir yazısında okumuştum, o zamandan beri aklımdadır. hem acı besleyen bir şeydir, kıskanmadan paylaşılabilir. ne dersin??

Moonish (moonsun) said...

Haklisin medyamiz kanli olmayan goruntuyu yayinlamiyor, insanimiz da ne acidir ki kanli canli olmayan haberi dinlemiyor... Ben cocuk askerleri ve cocuk iscileri arastiriken nasil oluyorda gundemde degil bu konu diye cok sordum kendi kendime, nasil olur da boyle bir sorunu gormezden gelebilirler... aklim almiyor!!!

ps: seni sayfama "Melekler Sehri" olarak ekliyorum, istersen adini da yazabilirim:))Soylemen yeterli:)