Monday, July 16, 2007

NOTESTIK


cocuklugumu buldum internette gezerken..
oyle mutluyum ki:)))))))))))))))

Notestik:
'nazilli ogretmenler sitesi' nin garip bir sekilde kisaltilmis halidir. kendisi kusadasinda, fransiz tatil koyu ile yanyana konumlanmistir. mis gibi yasemin kokan, mini mini evleri, aylak aylak kopekleri olan; mandolin calip, okey oynayip, gurultuden kavga eden sakinlere sahip; diskosu yerin dibinde, manzarasi super, denize mesafesi kisa, kusadasi'nin civisi cikarilmadan once insaa edilmis; bol virajli, bol papatyali, bol inekli bir giris yoluna sahip; zamaninda kucuk cam kozalaklariyla bedavadan langirt oynayan cocuklari, saci icin papatyalari yolanlari bunyesinde barindirmis bir sitedir. yaklasik 10 senedir gitmedigimi, yazilanlarda olmus olabilecek deigisikliklerden sorumlu olmadigimi ayrica belirtmek isterim.


cocuklugumun yazlarindan bana hatira kalan bir mekandir..halen her yaz ziyaret etsemde nedense kendimi orda hep saklambac oynarken animsarim. sanirim en tatli zamanlar onlar oldugu icin.. denizi halen kusadasi nin en guzel koylarindan biridir. yanindaki fransiz tatil koyu ise once bir kac isim degisikligi gecirmis ardindan son 3 senedir kapanmistir.o uzun iki yani zeytinlikli yokusunda villalar pesi sıra dizilmektedir. disko kapanali 5 yil olmustur en az.her gecen yıl iyice yaslanan sahipleri artik mirascilarina devretmislerdir evleri. plajina bir voleybol sahasi yapilmistir, orda gencler piyasa yapar..
velhasil ya eski tadi kalmamistir, yada biz buyumussuzdur..


kendimi bildim bileli her yaz ailecek gidip evimizde kaldığımız,görebileceğiniz en sıcak kanlı site.
son habereri;
"sahilindeki iskeleyi kaldırıp yerine merdiven koydular"
"yanındaki fransız tatil köyü satıldı ve önümüzdeki yaz tekrar kullanıma açılıyor"
şeklinde olan yazlık belde.


tam açılımı aslında;
n-azilli
ö-ğretmenler
t-atil
e-ğlence
s-por
t-uristik
i-şletme
k-ooperatifi

şeklinde olan yazlık belde


çocukluğumun ağustos aylarını iple çekerdim, kavurucu sıcaktan kurtulup tüm gün yüzeceğim denize kavuşmak için. kuşadasına yola çıkılır telaşla evi toparlayarak. mangalda pişen deniz kokusuyla tütsülenmiş köftelerin kokusu gelmeye başlar yazlığa yaklaşırken burnuma. adaya* varılır, ama şehir merkezine asla uğranmaz hemen garajın karşısındaki migrosta alır aile soluğu, mangal hazırlığı gitmeden başlar. söke yolu üzerinde biraz daha ilerlenir, yol kenarında kömürcülere uğranır mutlaka. alınan malzemelerin karnı acıktırması ve bastıran sıcak etkisiyle daha bi hızlı varmaya çalışılır eve. fantasia'ya gelmeden toprak'ın* tesisinin (artık terk edildi sanırım) yanından sağa sapar araba minik yokuştan aşağı. çoğu insanın son senelere kadar varlığını ve sonunda bir site olduğunu bilmediği yola sapılır. hemen ali dayı'nın anısına selam çakılır, yıllar öncesinde taze yumurtalarını sağlardı çocukluk kahvaltılarımın. yolun sonunda fransız tatil köyü* (bu da kalmadı, terk edildi artık) girişinin solundan en zevkli yokuşa çıkılır. hem virajlı hem de yokuş yoldan nötestik kapısına varılır. küçükken virajla yokuşu karıştırmamın tek sebebi bu terim karmaşası yol olsa gerek. kapıcıya selam çakılır geçerken, dumancı zeki veya hakkı usta da oralardadır mutlaka.

eve varıldıktan sonra denize koşulur hemen, yüzülür, atlanır zıplanır iskeleden (yıkıldı ne yazık ki artık, o da yok) gece geç saatlere kadar. koyu bitiren burun hizasına kadar açıklara yüzülür iskeleden, mavilikler (kimileri yeşillik der) sayılır sekize kadar. küçükken beşinci maviliğe kadar açılabilmek büyüme ibaresi sayılır. deniz izin verir geç saate kadar tadını çıkarmamıza, dümdüzdür çoğu zaman, cam gibi temizdir açıktan geçip sisam'a giden bir gemi atıklarını bırakmamışsa. toprak'ın tesislerine tanker gelirdi eskiden, onunla birlikte de deniz anaları. o tankere ve dubasına yüzmek de eğlence yapılırdı boy boy çocuk ve genç grupları tarafından. karınlar açlıktan sırta yapışana kadar devam ederdi suda eğlence. sonrasında da mangala dağılırdı herkes evine.

güzel bir yemek sonrasında çitlembikte veya gazinoda buluşulurdu arkadaşlarla. geyiğin dibine vurulur, sitenin sakinliğinden şikayet edilir, site turlanır, banklara uzanılır, aşağı siteye inilir, sonra hiçbişey kesmez birer tombik şişe alınarak sahile inilir, yakamoza karşı demlenilir hafiften. uzaktan yazlık disko sesleri çarpar sitenin yokuşlarına rüzgarla. dalgaların şıpırtısı eşliğinde uyuklanır, muhabbet edilir, şarkılar söylenir, gelecek kaygıları paylaşılır, yıldız kayması izlenir, dedikodu yapılır sahilde. büyüdükçe ada yollarını aşındırma dönemleri başlar.

sabah erkenden cam gibi olan denize girmenin tadı yoktur hiçbişeyde, sessiz sitedeki tek gürültü dalgalara kulaç atarak çıkartılır. genç bünyelerin tüm yakınmasına rağmen sakinliği ilaç gibi gelir aslında karışmış ruhlara.

evet, orası nötestik.


o geniş virajlı yokuşunun yarısını yeni komşu sitenin işgal ettiği tatil sitesi.


artık çitlembikten izlenen günbatımı manzarasın yerini 12(yazıyla on iki) katlı binaların alacağı tatil sitesidir. yanındaki fransız tatil köyü* ofer tarafından satın alınmış ve ortalıkta sezon sonu inşaatlara başlanacağı söylentileri almış başını yürümüştür.


bu yılki sezonun gençler için kapandığı site. seneye, seneye ve seneye.. şu zamana kadar hep gelindi, eğlenildi. bir dahaki sene hep olacaktır. hoşçakal sıcak güneş, hoşçakal gürültü yapıyoruz diye kızan teyze ve hoşçakal çitlembik. bir dahaki yaza kadar kendinize iyi bakın.



okudum.. burnumun diregi sizladi...
Hala gidiyorum; her yaz gidiyorum..
Ne sakinligi kesiyor beni, ne de komsu sitenin yolumuzu isgal etmis olmasi..
Burnumda deniz kokusunun, hayalimde cocukluk anilarimin lezzeti ile her yil gidiyorum..
Simdi kizim da benim oraya ilk gittigim yaslarda gitmeye basladi ve yaz aylarinda bir yere ait olmanin lezzetini yasiyor..

9 comments:

Anonymous said...

kim yazdıysa bu yazıyı tebrik ederim çok güsel tanıtmış sitemizi ben bile bu kadar ii tanıtamazdım ki ben orada 19 yıldır yaşıyorum tekrar tebrik ederim..

GULTEINEN ENKELINI said...

rica ederim, kimlerin yazdigini bulamadim, yazilanlarin cogu(benim eklerim haric) eksi sozlukte var ve sanirim hepsi bizim gibi cocukluklarini orada geciren kisiler... insaN NASIL HOS NOSTALJI OLUYOR DEGIL MI?

Unknown said...

ewet çok güsel yazmışsınız tekrar tebrik ederim görüşme üzere ii bayramlar.. Nötestik GENÇLİĞİ

Anonymous said...

Merhaba Nötestikciler

Bende aynen çocuklugumu Nötestik'de gecirdim ve hala da her temmuz ayini dört gözle bekliyorum. Bu yaziyi okurken gercekten gözlerim yasardi. Cok cok tesekkürler.. Herhalde bütün yurtdisinda yasiyan Nötestik'ciler icin konusabilirim, Nötestik'e gitmek eve dönmekdir.. zey_ka

Anonymous said...

kesinlikle mukemmel yazılmıs ben de dogdugumdan beri her yaz notestikteyim yaklasık 16 yıldır:) ve her yazı iple cekerim.. kimin yazdıgını bulabiliriz aslında eskilerden ama bulunabilir:D Batuhan ve Yunus abi basta olmak uzere tum notestik gencliğine saygılar sevgiler.. Artunn kardesm para topladın mı kano icin alcaz bak bu yaz:D atraksiyon olsnn ya biraz:D bu yaz gazino kimde yaw? boştaysa alalım artun playstation da atarızz:D:D __DoRuK

Onur Öden said...

olm bu sene bot işi yatmasa iyi olcaktı yaw benim botuda batırdık boğuluyoduk nerdeyse..
o anı hiç unutmucam :D

Anonymous said...

kim yazdıysa çok güzel tanıtmış sitemizi.bir an önce kendini tanıtmasını istiyorum.

orçun

Anonymous said...

notestik :)
kayınvalidemin kuşadasında evi olmasından dolayı yazları giderdik.
şimdi bazı nedenlerden dolayı gitmiyoruz.
sessiz sakin bir yer bulma sürecinde bulmuştuk orayı.
tek kelime ile hayranım.
mükemmel bir mekan.
en çokta minibüs durağının olduğu yerde bulunan tost tapan mekana bayıldım.
kaşarı ızgarada eritiyor öyle ekmeğin arasına koyuyor.
böylesi hiç bir yerde yok.
mükemmel bir mekan.
insanları çok başka.
selam verir selam alırlar.
bizde adaya inmekten nefret ederiz.
böm böm bakan esnaftan çok rahatsızım.
pazarında alman bir turist,e yapmadıklarını bırakmadılar.
rezillik adına.
ama notestik,te bu insancıkları bulamazsınız.
zaten kuş adası denilince.
kayınvalidemin teras ve teyzemizin balkonu , kalamaki + notestik.
gerisi ıvır zıvır.
ne kadar az insan o kadar az sorun.
sitenize bizide kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz.
ramazan keskin
12/08/2009 - istanbul

Anonymous said...

Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew
of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my
newest twitter updates. I've been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

Feel free to visit my weblog tatil evleri