Tuesday, April 14, 2009

Ne olacak bu isin sonu?


Dernek baskani o yumusacik KADIN "Ben Ataturkcuyum" diyor; bir de "Bu olaylar sebebiyle burs verdigimiz cocuklarin odenegi kesilmesin; ne yer ne icer onlar" diyor, bir de "Biz seriata da her turlu darbeye de karsiyiz" diyor boooyyle agzi dolu dolu konusuyor yani...

Ne fena bir kadinmis bu ya?

"Camurun icinden cicekler"ler yetistiriyor bu kadin; lider oluyor cagdas yasam icin evde koca bekleyen 15 yasindaki kiz cocuklarinin okumasi icin on ayak oluyor...

Diger tarafta baska bazi kiz cocuklari cinsel tacize ugrayip yok olurken; O bir de utanmadan 30 kusur bin cocugu daha ve hala okutuyor!!!
Okuyup da meslek sahibi olsunlar veyahut bilincli anne olsunlar diye...
Nasil acayip bir dusunce; nereden cikmis ki bu efenim?

Kirsinlar bir taraflarini oturup evde koca beklesin bu fakir kiz cocuklari; 15 yasinda evlendirilsinler; baslarina ne gelirse gelsin; "kardelen"lerden ona ne? O'nun nasil haddine dusmus, kadin hali ile bu kiz cocuklarini meslek sahibi yapmak? Nasil buyuk bir kotuluktur toplum icin yapilan bu allahim? hem de 30bin kusur! ba ba ba ba ba!!!!

Cok fenaymis cok!
Haketmis!

Kesin bir sey bulmuslardir aramalarda evinde orda burda...

Nasil "bir" sey ne diyorum ben ya?
Aramalarda "bin" sey bulmuslardir mutlaka...


Bu kadin kanser tedavisi gorurken "keske biraz daha saglikli olsaydim da keske beni de tutuklasalardi; arkadaslarimin yaninda olsaydim; biz ne yaptik ben bilmiyorum siz biliyorsaniz bana soyleyin" diyor bir de utanmadan... hic utanmadan!

Kesin suphelenilecek bir kadin bu!
Ayakkabilarinin icini de arasalardi keske!


Evi aranan bu kanser tedavisi olan kadinin goz altina alinacagi konusunda bir duyum yok henuz ama; Ilhan Selcuk goz altina alindiginda O diyor ki "Hepimiz demek ki bir gece vakti gözaltına alınabiliriz. Bu çok yanlış bir şey" diyor; ne bicim konusuyor bu yahu?

Belki de oyle olur; bu olduk olmadik konusan kadin haketmis demek ki...
Kadinligini bilememis!

Bir de arama yapan polislere "umarim ask mektuplarimi almadiniz" diyecek kadar insan; o kadar kadin; o kadar yasama bagli kansere ragmen "cagdas yasam icin" haddi olmadan YASAMA bagli bu kadin...

Ne kadar ayip etmis...Utanmadan bir de "ask" demis...cik cik cik cik... ne kadar ayip!


Bu kadin, "kadin"in insan olmasina (utanmadan haddi olmadan)calisirken ve kanser tedavisi gorurken evi didikleniyor.

Evi arandigi anda kani alinmaktaymis gunluk tahlili icin diyorlar.

Tedavisi suruyor yani o anda...Tedavisi surerken dim dik ayakta durmaya calisip habire konusuyor bir bir bir kendini bilmez sey. Efendi al kanini ver hastaysan hastaligini bil be yahu!

Bir de hosgoru ile Mustafa Kemal Ataturk gibi veyahut onun torunlarindan biriymis gibi utanmadan cama cikiyor ve "sssttttttttttt" diyor protesto eden kalabaliga; susturmaya calisiyor protestolari ve yine buyuk bir hosgoru ifadesi ile "kizmayin o cocuklara; onlar gorevini yapiyor ne yapsinlar" diyor.

Kiyamiyor baska cocuklara kiyamadigi gibi o polis cocuklara da kiyamiyor.

Cok terbiyesizce bir davranis kimseye kiyamamak cokkkk!

Bir de onkoloji servisinde ziyaretine gelen TIP ogrencilerine bugun "Losemili cocuklara manevi desteginizi esirgemeyin" demis utanmadan...

Yazik... cok yazik...

Daha da yazik olan; ben bir yaziyi yazarken arkama donuyorum bir bakiyorum ki; develer hala besleniyor!!!

:'(


11 comments:

Anonymous said...

Sözün bittiği yer, bu olsa gerek...


111

Aurora Borealis said...

sadece sozun mu bittigi yer burasi ? .....

Anonymous said...

ilk duyduğumda gözlerim doldu sonra sesli ağlamaya başladım.Ama bu güçlü,cesur,bilge kadının kendinden emin konuşmasını dinleyince kendi kendime ne olursa olsun güçlü olmak gerek dedim.Develer besleniyorsa beslensin.Ama eminim o 36 bin (HEPİMİZİN)kızın yüreğinde Türkan Saylan hala dev gibi.Yaptıkları hepimize birer örnek.Eğer bu kadın gibi olan insanlar olmasaydı zorla "BABA BENİ KOCAYA GÖNDER"DİYECEKLERİNİ BİLİYORLAR...

7.oda said...

bu kadın onca sene sevdiği ülkesine hizmet vermiş, para yememiş, yalakalık yapmamış, döneklik etmemiş daha ne olsun, bu yaptıklarının karşılığını işte böyle alıyor.. bilimkadını olacağına kocasının dizinin dibinden ayrılmayan, altın günleri düzenleyen bir kadın olsaydı bunlar gelir miydi başına?? haketmiş canım haketmiş !

tutsak said...

Bi de çok lazımmış gibi cüzzamlıları da iyileştirip cüzzamın yok olmasına sebep olmuş bu kadın utanmadan misyoner diyenler çok haklı İsa da cüzzamlıları iyileştirirmiş bak o da onu taklit etmiş kesin misyoner bu

ipek said...

Düm haberlerde duyduğumda dolup dolup taştım, boğazıma bişeyler düğümlendi. Gözümüzün önünde olup biten bu deli saçması işler,insanı çok şeyden soğutuyor...

ABİ said...

çok üzücü, kahredici... ümit, umut kırıcı... söyleyecek çok şey var.

hep said...

Bizim "bir başkadır " dediğimiz canım memleketimizi bambaşka bir şeye dönüştürme çabasının ve çalışmasının ürünü bir adım daha. Ve ne yazık ki bizler hala üç maymunu oynamaya devam ediyoruz. Değerini bilemiyoruz,çünkü bize bu vatanı ve bu cumhuriyeti Atatürk, yol arkadaşları ve isimsiz nice şehit "armağan" etti,çünkü zahmetsizce sahip olduk. Elimizden alındığında oturup ağlamaktan başka bir şey de yapamayacağız artık.
O suçlu KADIN' a gelince, kız kuran kursları açsaydı, tüp de patlasa, çocuklar da ölse hiç bir şey olmazdı.Kızlar için yanlış aydınlatma türünü seçmiş.
Du bakali nolacek? Du bakali sıradaki kim?

GENÇ OSMAN said...

AKILLI OLSUN O'DA...SENİN NEYİNE GEREK İNSANLARIN AYDINLANMASI MUTLU OLMASI..GİT ABD' NİN AB'NİN NATO'NUN FETHULLAH'IN KUCAĞINA OTUR HAYATINI YAŞA. DERDİN NE SENİN? SANA NE BU ÜLKEDEN NE OLURSA OLSUN..HİÇ UTANMIYORMUSUN.. BİR DE ÜSTELİK KOSKOCAMAN PROFESÖRSÜN..BU DEVLET BUNUN İÇİN Mİ OKUTTU ADAM ETTİ SENİ.. PROFESÖR OLMUŞSUN AMA ADAM OLAMAMIŞSIN..ŞERİATÇI OLSANA..BAK TAYYİPLER, GÜLLER, FETHULLAHLAR NE GÜZEL EMPERYALİZMİN ŞERİATIN VE GERİCİLİĞİN KUCAĞINA OTURMUŞLAR GÜLLER GİBİ GEÇİNİP GİDİYORLAR..

Kubilay Kızıldenizli said...

Aslında artık harekete geçmenin günü bugün... Ne eleştiri zamanı, ne ah vah etmenin ne de can alıcı sözlerin değil...
Ben Türkiye' nin bu halini sevinerek izliyorum. Yanlış anlaşılmasın ha, bayağı seviniyorum. Yıllardır dinci gericiliğe ve emperyalizmin ülkemiz üzerindeki emellerini anlatmaya çalışıyoruz ama başaramamıştık. Bugün Türkiye'nin kuruluş temellerine, Mustafa Kemal' e ve onun günümüzdeki temsilcilerine yapılan bu saldırılar artık evlerin içine, yatak odalarına ve aşk mektuplarına kadar girdi.
Özel yaşam, mahremiyet her şey ama her şey bitti.
Bugün blogumdan izlediğim blogger arkadaşlarım bu saldırıları kınayan yazılar yazmaya başladıklarına göre "artık ülkemizde bir şeyler değşmeye başladı demektir."
Aydınlarımız aydın olmanın sorumluluğun "farkına" yeni varıyorlar. Biz sıradan insanlar "ne olacak bunun sonu, bir şeyler yapmalıyız" diyoruz. Bunun için seviniyorum çünkü.
Arkadaşlar unutmayın "Vatan Sevgisi Hobi Değildir" ve gerektiğinde kanser de olsak vatanınızı sevecek ve onun için hemen anında şu an ölme kararı alma erdemine sahip olacağız.
Vatan Sevgisi Tüm Sevgilerin Üzerindedir.
Ama hala "çıkmaz sokağa" girmedik ve girdiğimiz zaman Kurtuluş Savaşı Destanı'ndaki "Onlar" ağır ellerine toprağa basıp doğrulacaklar ve gayrık yeter" diyecekler...
İşte o zaman bizler duracağımız yeri belirleyeceğiz.
Bütün çözümler çıkmazlarda bulunur; biz de bulacağız.
Ellerine sağlık Gülteinen...

etki alanı said...

O,müthiş bir kadın!
Benim idolüm!
Dişi Atatürk!
Yaptığı devrimler madde madde sıralanabilir.Cesaret ve azmin örneklerinden biri...Ölümün eşiğinde,hala burs alamayacak çocuklar için üzüntüyle çare sözcükleri dökülüyor ağzından...
Üzüntüme kızgınlık ve öfke ekleniyor,yazıklar olsun!
Tülay