Tuesday, January 06, 2009

Ordek Cafer!


Tanitayim!

Ordek Cafer!!!

Her ne kadar sesi sinirli hissss lamasi ile karistiginda "hisssjafer" (Muzaffer) gibi duyulsa da yok yok...

Bu Cafer! Ordek Cafer...

Kendisiyle ve haremi ile tanismamiz, gectigimiz hafta sonu, ordekleri beslemek ve resimlerini cekmek uzere kurabiyemle bisiklet turuna cikmaya karar verdigimiz gun oldu.

Yok yok Dubai'nin oyle her tarafi nehirler ve gollerle kapli ve de uzerlerinde binlerce ordekler yuzuyor degil... Ancak oturdugumuz bolgeye sevimli bir hava katmak icin sanirim bir cok yapay gol kondurmuslar ve bu gollerin icinde yosun ve kurbaga yavrularindan baska birsey yoktur genelde.Zaten Kurbaga yavrulari da yazin 52dereceye cikan sicaklarda haslanmak sureti ile mefta olduklarindan hayati "yavru geldik yavru gideriz" tadinda yasarlar.Gol kiyisinda bortu bocek haricinde bir canli bulunamadigindan biz de resim cekmek istedik zaten.

Ordek Cafer ve haremi bizim evden yaklasik 1,5 - 2km uzakliktaki yapay golun uzerinde ve yamacinda aniden beliriverdiler bir gun.
Bizim "bakkal" dedigimiz evimize en yakin mini-supermarketin yolunun uzerinde oldugu icin "aniden beliriveren" bu mini ordek surusunu de "aniden goruvermemiz" zor olmadi bu sebeple.
Arabayla gecerken o kadar sevimliler ki, 3u besi suyun icinde, 3u besi yesilliklerin arasinda badi badi yuruyor... tam resim cekilesiler yani...
Fakat sanirim arabanin icinden gorememistik , Cafer yoktu piyasada veyahut pusuya yatmis durumdaydi ne bileyim...

"Fotograf cekimi" ve birazcik da "spor yapalim" planimizi bu hafta sonu gerceklestirme firsati bulduk kurabiyemle.




Sabah saatlerinde hazirlandik, benim omzumda kucuk bir canta, basladik ordeklere dogru pedal sallamaya.


Yolda giderken cesitli varsayimlarda bulunarak sohpet ediyoruz, ben diyorum ki "yaa bu ordekleri kesin site yonetimi koymustur sevimli bir goruntu olsun diye veya arkadaki evin ordekleridir, her hafta sonu bir tanesini kesip yiyorlardir nihahaha"

kurabiye oldukca kizarak "annnneee!!cani cani dusunme... hem neden birilerinin olsun? sen belgesellerde hic gormedin mi ordekler kisin sicak ulkelere goc ederler"


ben de diyorum ki "kizim onlar yesil basli govel ordekler icin gecerli.. bunlarin hepsi beyaz... ne yani simdi bu gorduklarimizi OSSye mi(ordek secme sinavi) soktular da booole beyazcik beyazcik yumusacik olanlar Dubai'ye gelmeye hak kazandi hahahaha",


"yaaaaa.. anne yaaaaa", "ay of tamam gocmen ordekler olsunlar yeter ki sen iste hahahahah" derken yaklastik ordekcilerin yakinina.


Ben hemen makinayi hazirladim iyice yaklasirken "waek waekk vaaak vaakkkk" sesleri arasinda.






Kurabiye calilarin iclerine dogru bir adim atmisti ki arkamdan bir ses duydum "hisssssssss"

Ben "hii? efendim??neee??"

Cafer "hissjafyerrrr"

Kurabiye "anne kaaaccccc"

Ben "hahahahha hissss cafer diyo bu yaa!!! merhaba cafer bey, memnun oldum, ben de kurabiyenin annesi, su kacmak uzere olan da kurabiye hahaha"


Kurabiye (bir yandan kacmaya hazir ancak benden de vaz gecemiyor...beni korumaya calisan yalvarik bir sesle) "anne uccak gagalicak seni kaac!!"

Ben gulme krizleri icinde caferden birkac poz almaya calisirken arada 2 kanat hareketi yapti valla ben de tirstim atladik bisikletlere pedala kuvvet!!!


Yilmadik!!!!
Kurabiyemle hemen B planini yaptik.Bosuna mi o kadar pedal salamistik, ordeklerin resmini cekmeden surdan suraya gitmezdik!!!

Caferi rusvet vererek kandiracaktik!
Bakkaldan hemen bir baget ekmek aldik ve gerisin geriye gol kenarina donduk.

Cafer, hatunlari bir araya toplamis "siz calilarin ardinda durun hele bi karilaaarrrr!" demis, bizi de yari yolda karsiladi "hisssjayfeyyyrrr" diyerek...

Ben basladim yine sarsila sarsila gulmeye, kurabiye bir yandan ekmek atarak ordeklere yaklasmaya calisiyor bir yandan da kendi gulmemeye calisarak bana "anne o kadar guleceksen makinanin sallanti ayarini yap :)" diyor.


Neyse ordeklerin cekim telif haklarini Cafer beye taze ekmek olarak oderken kurabiye, ben de bol bol resim cektim.
Hatta bir tane de beraber bile cekildik kurabiyemle bir gozumuz agzi ekmek dolu "hisjiyafer" diye soylenen Cafer beye takili...


9 comments:

ABİ said...

ÖSS...:)))
çok iimiş ya..
bu arada bakkalda süpermiş ha..
sevdim oraları..

GULTEINEN ENKELINI said...

bunlar valla oss abi de; caferi cozemedim ben bayaaa biyikli pisikli caferi yaaaa...
hahahahha

Anonymous said...

Seni okurken oluyorum gumekten bazen.Kizim cok yasa emi.Cafer'de fena degilmis ha.Burada gormeye cok alistigimiz tarz abilerden sanki :)

111

Kubilay Kızıldenizli said...
This comment has been removed by the author.
Kubilay Kızıldenizli said...

Eğer Dubai Belediyesi'nin böyle kadroları varsa emen başvurup gelelim belki biz de hissskubissss felan olup,harem ediniriz belli mi olur...Hem sen de kurabiyenle gelip ekmek, bisküvi felan verirsin

GULTEINEN ENKELINI said...

@ abi; guzel :-)

@111; en azindan kola hikayesinden daha iyi bea :-)

@kubi; kuzen, niyetin belediyeden bir kadro mu yoksam hareme mi takildin?yengeyle ona gore konuscam da :-P
(hem uzulme bak imam nikahini resmilestirmek icin yasa tasarisi hazirlaniyormus, bol ordeklilige yol aciliyor yani)

etki alanı said...

Resimler ayrı güzel,yazılar ise ayrı güzel.Ağzım kulaklarımda okumak ise bambaşka güzel...
Ya bu cafer, ünlü olmaya aday gibi,bizim televizyon kanallarından birine katılsa ya....
Mesela YEMEKTEYİZ!

Müthişsiniz....
TüTü

Kubilay Kızıldenizli said...

Herhalde haremle ilgileniyorum:-) Yiyecek ekmeği her yerde bulabilirim...Kıskandım bu kadrolu ördeği Şebocum...

boyaci said...

eni okurken oluyorum gumekten bazen.Kizim cok yasa emi.Cafer'de fena degilmis ha.Burada gormeye cok alistigimiz tarz abilerden sanki :)