Sunday, January 11, 2009

Imdak!

Cok fena cok!

Ikinci gunde nakavt oldum!

Evdeki yardimci ablamiz lolish, bizimle birlikte birinci zafer yilini doldurarak izne hak kazandi.Al takke ver kulah yillik iznini 3 haftada bagladik.Gule gule neseyle dun oglen yolcu ettik filipinlere, ancak ben daha donus yolunda "yusuf bey"le tanistim :-P amaniiinn ben ne yapacaktim lolishsizzz!!!!!!

Bir de bugun kurabiyemin okulu baslayacakti somestir tatilinden sonra; onun heyecani var ikimizde de...

Aksam eve geldik, formalar falan hazirlandi, canta dokuldu kalemler acildi, silgiler temizlendi...

Bu sirada ben kurabiyenin ogle yemegini kafamda ayarladim, cooky'i ihtiyac gezintisine cikardim, soyle evi bir topladim(sabah daginik eve uyanmaktan nefret ederim!!!) neyse yattik.

Bu sabah uyandigimda saat 6da, gercekler daaan diye yuzume vurdu!
AMANINNNNN!!!!Sabah telasimi tek yetiskin olarak yasayacaktim!

Hemen firladim ciktim yataktan, kurabiyemi oksadim, optum, yumucuk sabah enerjisini verdim, sabahligimi giydim ve firladim asagi.

Once bir yandan kurabiyemin ogle yemegi icin meyvalari, domatesleri dograyip "luch box"unu hazirlarken(ogle yemegi burada genelde evden gonderiliyor) diger yandan kahvaltisini hazirladim.

Kurabiye tan bu anda klasik sabah sarhoslugu ile benim boyumda bir kedi olarak indi asagi mirr mirrr, az daha optum oksadim "hadi annem forman burada guzelce giyin, kahvaltini yedikten sonra dislerini fircala".

"Tamam annecim" dedi benim bocegim, bu sirada bende nasil bir dis agrisi ki var ki bu kadar olur!!!Dun bir de dis hekimi ile randevum vardi kanal tedavisi icin.

Bu agrinin normal oldugunu bildigim icin(gecen haftaki kanal tedavimde de agrimisti boyle 3 gun) pek yuz vermedim "hadi cooky" diyerek onu ihtiyac molasina cikarttim.

Kisa bir tur atip (sagolsun cooky de bana yardimci oldu) acilen konu hallolunca geri donup cooky'nin patilerini ve gerekli diger yerlerini temizledikten sonra iceri girdigimde kuzumun kahvaltisi bitmis, giyinmis, bos gozlerle televizyona bakiyordu."dislerini fircaladin mi?kokunu surdun mu" dedim bir bilgisayar gibi.
"evet anne" dedi, hala uykulu.


Ellerimi deli gibi deterjanlarla yikadiktan sonra(lolish gelene kadar benim eller delinmezse iyi diyerek) kurabiyenin lunch box unu toparladim, cantasinin muhtelif yerlerine birer kucuk su yerlestirdikten sonra isiticiya bastim.Su ana kadar iyi gidiyordu, bir kahveyi haketmistim.
Hemen unutmadan tansiyon ilacimi ictim.

Su kaynarken firlayip Cookynin mamasini ve suyunu tazeledim, ellerimi tekrar delene kadar yikadim biraz coktum; tam kahvemden bir yudum aldim ki gozum saate kaydi "imdaaakkk!" saat yediye yirmi vardi!!!!

Amanin amaninnnn dedim,SERVIS GELMEK UZERE! kurabiyeyi, okul cantasini ve luch boxu kapip disari firladim, disari cikarken kurabiyeme "dislerini fircalamismiydin" dedim ve ondan "anne bu sabah her bir disim icin ayri ayri sordun"
diye firca yedim:-P

Disarda serinlikten urpermis kurabiyeyi sarilip isitmaya calisirken
(buralarda sabah ayazi fena olur kisin, colden fena soguk vurur sabahlari.. ama iyi de olur adami uyandirir :-)) servis geldi.. sandim..mi? ha?

soole bir gozlerimi kisarak baktim "no worries madam, it is us! we just painted the school buses"(endiseye gerek yok madam biziz!sadece okul otobuslerini sariya boyadilar) dedi arabadaki hostes... e ben de hakliyim ama; boole beyazin ustune suslu boyali araba gitmis, yerine sapsari bisiy gelmis.Neyse, Civciv sarisi otobuse kurabiyemi bindirip, gozlerimi kapatip basimi kaldirip ona iyi seyler dileyip el neseyle el salladiktan sonra firladim iceri.

Paldir kuldur kendim hazirlanmaya basladim; bu sirada kedilerin kumunu degistirdim, ucunun de mamalarini ve suyunu yeniledim.
Her sey tamam oldugunda saat yediyi yirmi geciyordu...

Icemedigim kahvemden koltuga cokup bir yudum daha aldiktan sonra firladim ciktim.

Arabaya bindigimde icimde bir his vardi.
Sanki bir sey yapmayi unutmustum...

4 comments:

hep said...

:))Kurabiyedeki hazırcevaplığa ve espritüelliğe bakar mısın yahu? Bu sabah her bir dişi için ayrı sordun annesiiiiii:) Canım benim ya.
Bir tek kurabiye olsa iyiydi de kukisi mukisi, sorumluluk ve iş biter mi, bence geç kalmadan üç haftalık geçici birini bul valla, işin zor:)

etki alanı said...

Son 25 yıldır benim her gün yaşadığım hayatı özetlemişsin.Ama sen anlatırken niye yoruldum bilmiyorum.Acaba alışkanlık olduğu için yorgunluğumu mu farketmiyorum,ne dersin gulteinen?Rutin hale gelmiş demek ki.Bu sene köpeğimiz de olunca,şahdık,şahbaz olduk anlayacağın.İki kedi hep vardı...
İnsanın, hayatında her zaman bir yardımcıya ihtiyacı oluyor.Çok iyi yapmışsın.Ben kırk yılın başı bir yardımcı aldığımda,ondan çok yoruluyorum.Aman gelen kadın"bu ne pis bir kadın" demesin diye ön temizlik yapıyorum,yemeğini hazırlıyorum,akşam da kalanları yerleştiriyorum.Ne O! yardımcı alıp bir gün bile olsa dinlenmeliyim diyorum.HAH!

3 haftalık eziyetinde kolaylıklar diliyorum..
TüTü

Kubilay Kızıldenizli said...

Tansiyon ilacı???

GULTEINEN ENKELINI said...

"Yuksek tansiyon ilaci" niye sasirdin ki genetiktir heralde kuzen :-)