Saturday, January 03, 2009

Dolu bir tatil (3) Badana boya isleri

Kurabiye - Ben odamin duvarlarini mavi istiyom!

Ben- E olur kizim, uygun bir zamanda bir boyaci bulup yaptiririz

Kurabiye - Olmaz ben kendim boyamak istiyom!

Ben - ??????????????

Kurabiye - Ben gidip kendi istedigim rengi kendim secmek, sonra gelip kendim boyamak istiyom!Sen de bana kiyamayip yardim etcen nasilsa!(bak bak bak.. velete bak nasil kendinden emin kiyamayacagim konusunda.. bir yandan da hosuma gidiyor,"aman sinik olacagina bilsin kendi degerini" diyorum kendi kendime)

Ben - eeee.. hmmm(yav hic sevmiyorum bu kadar kisa dusunme zamanlarini... daha da cok sevmedigim sey "bakariz" cevabidir ve onun icin once ben bu cevabi vermemeye calisirim hep, o yuzden gak guk kem kum durumlarini cokca yasarim)
hmmmmm... dur.... hommmm... Eeeeee... e peki olur Noel tatilinde yapariz, 5 gun evdeyiz nasilsa :o)

Kurabiye - yasaaaaa!!!!!shaaapppp shuuuuppppp(sulu opucukler) :-P

(BOYACIDA)
Burasi cok ilgincti... cocuk buyuk bir keyifle, hayatinin en onemli isini yapiyor edasiyla, gidip gidip koyu renk maviler secmeye calisiyor, ben de kolundan cekistirip cekistirip obur tarafa goturmeye calisiyorum "olur mu annecim, o ne oyle cizgi film duvari gibi? ya olmaz canim nerede gorulmus boyle cart renkli duvar?bak bak su acik ucuk maviye.. bak bunun mavi oldugu dikkatli bakildiginda anlasiliyor... boyledir boyledir sen bilmezsin" falan diye diye diyeeee....

Bir farkettim ki cocukta ne hayal gucu birakiyorum ne kendi estetik zevki, ne de secim yapma aliskanligi filan...

Sanki odayi boyuyacagiz sonra da gorucuye cikartacagiz :-S

Ben cocugu cekistirirken aslinda diyorum ki "yaa silik ol sinik ol, kendi kendine karar vereme, sakin kendinle ilgili birseye karar vermeye alisama, hep senin kararlarini cevrendeki birileri versin sana ait seylerle ilgili bile!"

ZIIINNNNKKKK! diye kendime geldim.
Hani "cark etmeye bir saniye icinde karar verdim" diyebilsem o an icin derdim...
Yanlisimi DERHAL duzeltmek icin davrandim:

Fakat sesimin tonunu ayarlayamayip bir cizgi film kahramaninin ses tonu ile "tamam annesinin canisi aaa ne guzel bir renkmis tamam istedigin olsun" diyiverince bu ise kurabiye cok sasirdi "anne sen benle dalga mi geciyosun?" dedi hakli olarak...
(ondan once yarim saat yalvarmisim tabi duvar rengi nasil olmali diye de bir saat soylev vermisim, cocugu cekeleyip durmusum)

"Yok kizim, sadece ikimizin tercihleri ayni olmayabilir onun ayirdina vardim, ancak secimi senin odan icin yaptigimizi atladim bu arada sanirim, onu animsadim.. SENin odanin duvarlari SENin begenecegin bir renk olmali tabii ki, onun icin hangi renk olursa olsun SEN secmelisin ben ne dusunursem dusuneyim" deyince anladi kurabiyem gercekten serbest kaldigini ve renk kartini alip kosarak boya karisimini hazirlatmaya gitti teknisyenlere...

Aldik boyalari ve bilimum malzemeleri geldik eve, sonra sivadik kollari...

Bir yandan ben...



Bir yandan kurabiye...


Sonuc hic fena olmadi hani; bize gore olmasi gerektigi gibi "acik ucuk mavi" degil, alistigimiz bir renk hic degil ama mutlaka ve kesinlikle "kurabiyenin istedigi gibi" oldu:-)



Canim "yunus" kizimin odacikinda bir tek "yunuslar eksik simdi.

Onlar da yarin mesai baslayinca cerceveciden gelir sanirim...

5 comments:

ABİ said...

süper olmuş.. helal size.. özellikle kurabiyeye böyle bir seçim yaptığı için..

hep said...

İkinizi de tebrik ediyorum: seni kızını özgürleştirme çabandan dolayı, kızını da ne istediğini bilme becerisi dolayısıyla. Üstelik ustalar bile ancak bu kadar güzel boyayabilirdi bi duvarı. Güle güle otursun odasında Kurabiyecik. Blogda bi ara yunuslu hallerini de görürüz duvarların di mi? Eminim yunuslar çok yakışacaklar bu rengin üzerine.

Tabiat Ana said...

oooo süper ellerinize sağlık siz varya siz ana-kız üstesinden gelemeyeceğiniz birşey olduğunu sanmıyorum ben.öptüm sizi.

Ergün ÇİFTCİ said...

valla bravo bilseydim www.boyaparke.com u ziyaret etmenizi önerirdim. Çünkü boya çeşitleri ve boya badana ile ilgili bir çok bilgilendirici yazı vardı. Neyse..

zmir Boya said...

Güzel Olmuş Emeğinize Sağlık..
Boya Badana Ustası