Saturday, June 14, 2008

Yan masadan ortaya karisik bisiy iste...


Bos bos ekrana bakarken yakaladim kendimi bu aksam...
Konusamadigim, konusmak istedigim halde fiziksel sartlardan dolayi YETISKIN dilinde konusamadigim anlardan biri.

Ben biraz da olsa “konusamazsam” yazamiyorum, onu farkettim.Konusarak akiyor beynim once bilincime sonra farkindaligima ve sonra o dusuncelerim kaleme dusmeye karar veriyor.

Bu hafta sonu cok uzun geldi bana, konusacak bir “eriskin” ihtiyacim inanilmaz hat safhadaydi…

Yaz geliyor; okullar kapaniyor, 4 gun sonra dersler gevsedi, odevimiz yok, tum faaliyetlerimiz de sonlandi yaz tatiline hazirlaniyor tum cocukca olusumlar donduruluyor sanki bu ulkede (organize edilen yaz kurslarina ragmen)…

Bana “yogun” gecmeyen hafta sonlari iyi gelmiyor ulkemden uzakta, cocugumu nasil oyalayacagimi bilemezken.
Konus konus kurabiyemle, sohpet et, hamurdan tavsan yap, alisverise cik…
Aziz Nesin’in “Simdiki cocuklar Harika” sini okumayi neredeyse bitirdik kizimla bugun; bir bolumu o okudu bir bolumu ben.
Tiyatral okumamiz ikimize de inanilmaz keyif verdi:) cok guldu bebegim bugun okuduklarini yazildigi anlamda soylemeye calisirken, ve ben Zeynepin ve Ahmetin anilarini seslendirirken :))

Uzun surdu ancak her ani cok hosdu!!

Yine de yok.. gecmiyor 2 adet 24 saat; haftasonlari dolmuyor extra bir sey yapamazsak, anlamli bir sosyal veya spor faaliyeti olmazsa. Yil sonlarinda boyle oluyor iste kisa bir sure..BOS BOS oluyor ne kadar cabalasak da..
Cunku ne o seviyor saatlerce televizyonun yahut bilgisayarin karsisinda zaman oldurmeyi ne de ben!

En sonunda iliski uzuuun uzuuun konusmalara donusuyor ve kurabiyem, benim anlatimlarimda cok ilgili bazi dinledigi cumlelerin sonucunda “Anladim da annecim, simdi bana bunu cocuk cumleleri ile anlatirmisin?”
(sekerimdeki nezakete bakar misiniz bu arada:)) kafasini ne kadar sisirmisim kim bilir!)

Ikimiz gayet nazik gayet hos, birbirimizle paylasmaya hazir ama... En sonunda bir an geliyor “booole!!” bakiyoruz birbirimizin yuzune, naapsak diye.

Bir de memlekete gidiyor olmanin heyecani basti ikimize de bu ara; bir de onda okulun bitiyor olmasi, birkac ay sonra bir ust sinifa gidecek olmanin heyecani filan kurabiyemde baya yogun!

“Mumkunse, olanaklar varsa tum kadinlar ve cocuklar Temmuz ve Agustos sicaginda terketsin buralari” seklinde organize edilmis buralardaki yasam tum expadriate(yabanci calisanlar.. kendi ulkesi olmadigi halde burada calisanlar) ler icin.
Cunku yabanci calisan nufusunun cogu erkek bu arada eslerinin calismasini istemiyor o “bey” ler diger EV ve COCUK sorumluluklarinin sorunsuz bir sekilde hallolmasi icin…Eslerini gonderiyorlar cocuklarla beraber memleketlerine okullar kapaninca yaz aylarinda, buralarda sicaklik 52 derece filan olunca.
Buradan daha sicak bir yere ailesini gonderen yok tesadufen tabi :)

Hehehe, aklima ingilteredeki bir yoneticimize yaptigim bir yorumum geldi bir konusma esnasinda, adam saatlerce gulmustu : Ingiltereye yaptigimiz bir seri toplanti gezimizde, bir fabrikadan obur fabrikaya gidiyoruz arka arkaya 3 araba, tesaduf ayni arbadayiz, 2 saatlik yol, bu anlatiyor, iste cok yogun calisiyormus, bir de cok seyahat ediyor filan.. ama akli kesinlikle evde kalmiyormus, 3 cocugunun da butun sorumluluklarini karisi hallediyormus bilmemne..cocuklarin dersi susu busu hic dusunmuyormus; hayat paylasimi bu olsa gerekmis filan… ben de imrene imrene dinlerken dogal olarakkendimi kaybedip diyivermisim “ I wish I had a wife too!” (keske benim de bir karim olsaydi)
Adam takip eden bir saat boyunca varacagimiz yere gelene kadar gulmustu:)

5 gun sonra memlekete gidiyoruz, kurabiyemle birlikte once annem babam ablam abim yigenlerimile bulusup sevgi yumagi yapacagiz Izmirde.
Sonra kurabiyem, her yil oldugu gibi 1 ay babasinda kalmak uzere benden ayrilacak Istanbulda.
(Hayatimin en uzun 1 aylari :( .. ben yurt disinda; o ulkemizde… ama yine de gonlum rahat, babasi ile birlikte diye :/ )

Iple cekecegim dogum gunumden 1 gun once kizimla tekrar bulusacagim gunu, her yil oldugu gibi 30 temmuzu…

Sonra ver elini annemlerin Kusadasi’ndaki yazligi :)
Ve sonra yil boyunca yorulmalarimiz sonucunda hak ettigimiz 15 gunluk uzun tatilimizi yapacagiz kurabiyemle.
Ben anneme ve babama simaracagim, hatta ablama bile.. kurabiyem herkese simaracak.. bol bol kosacak, arkadaslari ile gecelere kadar saklambac oynayacak agaclara tirmanacak…
Incir agaclarina tirmanip her yeri kasinarak gelecek yine ve ben yine bu yil da incir sutunun insani kasindirdigini anlatacagim ona.
Dut agaclarindaki dutlar o gelmeden bittigi icin sinirlenecek :S
Zeytin toplayacak sitenin cocuklari, evlerde sele zeytin, kirma zeytin, kesme zeytin yapma calismalari olacak.

Iple cekecegiz bir gunun ertesini bir surusunu 2-3 aya sigdirmaya calisirken butun bir yili ozlemle hasretle ucaklara yetismeye calisip bir de.

Iste boyle, git-gel ozellikle yaz aylari cok zor gurbet hayati yasayanlara…

Yaz aylari bize; duygu dolu; hasret dolu; kavusma ve ayrilma – ozlem, sevinc heyecan huzun dolu… daha da bi surusu… hepsi birbirine girmis iste :/

Bize odul yaz aylari ama bir o kadar da zor iste.

3 comments:

Düşgezgini said...

Bir garip oldum.Ne diyecektim ben.

hep said...

Gulteinenciğim, şunu bana bir de çocuk cümleleriyle anlatır mısın?Yani senin doğum günün tam olarak ne zaman:)))

Bize de bekleriz tatilde diycem ama sana ters kalır.İyisi mi biz Kuşadası'na size gelelim orda buluşuruz:)

Canım sevindim, üzüldüm, ben de karıştım sahi yazını okuyunca.Ama neticeten güzel geçer dilerim bütün yaz hepiniz için.

Sevgiler.

GULTEINEN ENKELINI said...

bir annenin en buyuk dogum gunu hediyesi bebesinin varligi, sagligi, huzuru ya...
sevgili hep, ben de kendimi odullendirmek icin 30 temmuzda kurabiyemi alip 31 temmuzdaki dogumgunume hediye yapiyorum kendime(noolur bencilce gibi olmasin)!
31 temmuz sabahi once onun bonibonlarini yiyip, sonra onunla kaliteli zaman geciriyorum gun boyunca ki bu 31 temmuzu A-sindan Z-sine kutlamami sagliyor:)))

Bir de sunu soyleyeyim, sen saka yaptin sandin belki ama, hadi bakalim var misin meleginini de alip kusadasinda benimle bulusmaya:) annemin gonlu genistir, vallahi yaptigi sarmalardan size de iki tabak cikacaktir, adim gibi eminim:)) (ben senin tabagindan 2 tane calarim ama kizma.. hihihi)

hep; sana mail atacam, bu yaz(ki sanirim agustosta olabilir) insallah gorusuruz.