Sunday, June 15, 2008

Cocukluk arkadasim



Tuhaf bir tesaduf...
Dunyada bilmemkac tane ulke varken sen kalk, tee ortaokul arkadasini Dubaide bul iyi mi :)

Arkadasim esinin isi sebebi ile bir suredir buraya yerlesmeye calisiyordu, hem de bundan tam bir yil once neredeyse. Yerlesecegi donemde de maillesmistik bol bol, burasi, nerede nedir, nasil olur falan filan detay konular iste..
Geldigi gunler de tam ablamlarin buradan gidecegi gunler, biraz karisikiz.. bir turlu gorusemedik iste:((

Genel konulari mezun oldugumuz lise mail grubumuz sebebi ile takip ederken mezun oldugumuz donemin Izmir grubu bulusma organizasyonu yapti bu aralar...
Bir de bulusup nispet yapar gibi kalabalik bir resim sergilediler iyi mi!

Arkasindan Istanbul grubu; nispet yapar gibi(istanbuldayken bu toplantilara katilmami bazilari hatirlar kurabiyem 2 yasinda bile degildi ben cantama 1 muz bir de evde yapilmis yogurt atip katilir, sohpet girla giderken kuzumu beslerdim bile toplanti sirasinda muzu ezip yogurtla karistirarak... kurabiyem o kadar mulayimdi ki yer icer uyur; daha da bebekken emzirirdim kucagimda oyle canta gibi kalir, yina uyur...hic anneye sorun cikartmazdi o ozel-guzel gunlerde)

Sonra Dubaiye gelen bu arkadasim bir laf atti gruba "e bari Ankara grubu siz de toplanin, biz burdaki arkadasimla birbirimiz burnumuzun dibindeyen bir kahve icemedik" diye..
Ay nasil fena hissetim! Essektim ben! yer yarilsin icine gireyim; kiz hakli! ben o, su, bu derken cocukluk arkadasimla bir kahve bile icememistim..

4 yildir buradayim, canim arkadasim daha yeni gelmisti buraya ben ne bicim ev sahibiydim :/

hemen ozeline mail attim "kem kum gak guk hemen bulusalim" diye, bana "sana igne degil ok lazimmis" dedi (cadi!) ama hak etmistim:)))

Ama tadina doyulamayacak olan bugunku bulusmamizdi.

Bu nasil inanilmaz bir duygu anlatamam; ben boyle bir seyi ilk kez yasadim!

Ben, 18 yasimi, ve tazesiyle duygu ve dusuncelerimi 42 yasimda yasadim:)

Sanki arkadimla 1 hafta once en son bulusmustuk ve LEB demeden sohpetin akisinda LEBLEBIYI ne bicim anliyorduk... bu nasil bir seydi ki?
Sanki az once 10dakikalik tenefusun zili calmisti ve tekrar ders zili calmadan butun konulari sigdiracagimiz 10 dakikalik tenefusdeydik.Ah bir de tenefusten sonraki ders cografya olmasaydi :))

Bazi anlarda ikimiz birlikte konustuk kosa kosa, nefes nefese...
Ve birbirimizin soylediklerini duyup unutmadan cevap verdik:)

Hayretle izlemeye doyamadim arkadasimi, sanki zaman makinasindan ben geri donmustum ama o hala 1983, 1984, 1985de idi goruntusu dolayisi ile!
Ilk soyledigim o oldu zaten "kizim insan biraz yaslanir yahu! bu ne ya! aynisin!!!!"

Benim kurabiye de biraz secicidir ilk anlar konusunda, ve arkadasimin 11 yasindaki kizi ile benim kurabiyenin ic ice gecmesi gorulmeye ve kayda gecmeye deger bir guzellikti.Kurabiyemi tanidigim icin, benim icin gercekten enteresandi!
Kurabiyem, arkadasimin bizir bizir kizi, ve birkac yas kucuk olan o dunyalar guzeli yesil piril gozlu o oglu...

Cok hos bir baslangic, ertelenmis bir guzellik yasadik! Arkadasim, bebeleri de alip yakin bir zamanda yaz tatili icin Amerikaya gidecekmis; ben de kurabiyeyi Turkiyeye goturecegim malum.

Eylul ayinda, okullar tekrar acildiginda bol bol muhabbet icin sozlestik, siki siki sarilarak ayrildik cocuklarin sevincli "hoscakalll" larinin arasinda.

not: bir de resim cektik! lise mail grubumuza "Dubai grubu da bulustu" diye haber atacagiz!

2 comments:

Unknown said...

nice blog

I wish good luck to you
Come to my blog

hep said...

nays blog nays blog tamam da, benim moralim bozuldu ha...

Yahu çocukluk arkadaşın oraya gelmiş, kendisine yeni bir hayat kurmaya,yerleşmeye, ve sen onunla bir yıl sonra görüşüyosun..Eyvallah...

E peki biz altı üstü üç-dört günlük turla gelecek olsak oraya, bizimle üç yıl sonra mı görüşcen mübarek ya:))))